Kralj Marvinovih vrtova (1972)

The King of Marvin Gardens (Originalni naziv)

drama

Depresivni radio voditelj uvučen je u prljave spletke starijeg brata

 
Režija: Bob Rafelson
Scenarij: Bob Rafelson, Jacob Brackman
Uloge: Jack Nicholson, Bruce Dern, Ellen Burstyn, Julia Anne Robinson

Filmografija

Jack Nicholson i Bruce Dern glume otuđenu braću, depresivnog radijskog voditelja Davida i ekstrovertiranog prevaranta Jasona. Kad Jason odvuče brata u turobni Atlantic City i uplete ga u prijevaru oko nekretnina, ne sprema se ništa dobro.

Depresivni DJ David Staebler (Jack Nicholson) brine se o svom djedu dok filozofira u kasnovečernjem talk showu na radiju u Philadelphiji. Kada mu se jednog dana odjednom javi stariji brat, pokućarac Jason (Bruce Dern), David otputuje u Atlantic City da vidi njegov najnoviji plan za laku zaradu.

 

Zajedno sa svojom družicom, nekadašnjom Miss, Sally (Ellen Burstyn) i njezinom zgodnom pokćerkom Jessicom, Jason namjerava otvoriti odmaralište na havajskom otočiću uporno tvrdeći isprva skeptičnom Davidu da je posao dogovoren. David ga podupire, ali kako otkriva stvarnu situaciju, pokušava urazumiti Jasona.

 

Jason i njegove žene ne žele ni čuti za to, što rezultira tragičnom bukvicom o cijeni površnih vrijednosti poput ljepote i bogatstva te o granicama bratske ljubavi.

Komentari (0)

Foto