Američka Djeca (2005)

KIDS IN AMERICA (Originalni naziv)

komedija drama

Skupina tinejdžera povede pobunu protiv stroge ravnateljice

 
Režija: Josh Stolberg
Scenarij: Josh Stolberg, Andrew Shaifer
Uloge: Gregory Smith, Stephanie Sherrin, Chris Morris, Caitlin Wachs, Emy Coligado

Filmografija

Scott Rosenfelt, producent filma Sam u kući, zaslužan je za ovu razuzdanu i dosjetljivu tinejdžersku komediju u kojoj glume zvijezde poput Nicole Richie, Rosanne Arquette, koja je bila i nominirana za nagradu Emmy, Elizabeth Perkins , Caitlin Wachs i Samanthe Mathis. Slavni filmski kritičar Roger Ebert nazvao je “Američku djecu“ „komedijom koja pokazuje zube...pozivom na barikade i smijeh”.

Donna Weller (Bowen) srednjoškolska je ravnateljica ćiji je glavni cilj uvesti u školu disciplinu i red. Poznata po svojoj okrutnosti ravnateljica suspendira učenika i zbog najmanjih sitnica. Holden Donovan (Smith) iznenadit će publiku na školskom natjecanju najnadarenijih, iskorištavajući pozornicu da otvoreno osudi njezinu diktaturu.

Holden će biti izbačen iz škole, ali ne prije negoli se sastane s britkom učenicom Charlotte Pratt (Sherrin). Ona se spremala razotkriti Wellerovu, ali je urednik novina (Arkin) odbio objaviti njezinu priču. Holden i Charlotte pokreću pravu revoluciju, okupljajući prvo svoju družinu slikovitih i neprilagođenih - punašnog Chucka, drsku Walandu, izravnu Emily i prepotentnog Lawrencea.

Inspirirani roditeljskim pričama o građanskom neposluhu, učinit će sve kako bi ravnateljica odustala. Za tjedan su dana učinili sve nezamislivo: uvjerili cijelu školu da na odijelima treba nositi kondome, a akciju protiv droge pretvorili u paradu za prava homoseksualaca. Kad joj se učini da su pretjerali s protestima, Weller će im se grdno osvetiti.

Holden and Charlotte, pobijeđeni, ali ne i zaustavljeni, okupit će svoje trupe još jedanput, u nadi da će se čuti i njihov glas.


Komentari (0)

Foto