Podzemlje (1996)

UNDERWORLD (Originalni naziv)

komedija triler

Dennis Learry kao bivši mafijaš koji izlazi iz zatvora s diplomom psihoanalitičara

 
Režija: Roger Christian
Scenarij: Larry Bishop
Uloge: Denis Leary, Joe Mantegna, Annabella Sciorra, James Tolkan, Larry Bishop, ...

Filmografija

Nakon što je sedam godina proveo iza rešetaka, bivši mafijaš Johnny Crown (D. Leary) vraća se s diplomom psihoanalitičara, ali i psihotičnom željom da pronađe i kazni gangstere koji su ubili njegova oca.

Nakon što je sedam godina proveo iza rešetaka, bivši mafijaš Johnny Crown (D. Leary) vraća se s diplomom psihoanalitičara, ali i psihotičnom željom da pronađe i kazni gangstere koji su ubili njegova oca. Jedan od upletenih, sumnja Johnny, svakako je i tajanstveni mafijaš Frank Gavillan (J. Mantegna), koji dane provodi u uživanju, ženama i blagodatima koje nudi novac.

Uskoro će se Frank naći u situaciji da slijedi Johnnyja i po njegovim zapovijedima obavlja i sluša psihološka objašnjenja. Iako može otići, Frank nekako ostaje vezan uz Johnnyja i sluša njegova tumačenja psiholoških stanja, uglavnom proizašlih iz tumačenja Freuda i Junga. Čak ga Johnny vodi k njegovu vlastitu otuđenu ocu - moćnome Willu Cassadyju (A. Vigoda) ne bi li se s njim pomirio. U međuvremenu sve je više krvavih obračuna među mafijaškim skupinama, a iz njih najvjerojatnije također stoji Johnny. Mnoge obavlja Dan Iceberg Eagan (J. Tolkan) - poremećeni plaćeni ubojica...

"Underworld" je nominiran za najbolji film na Mystfest filmskom festivalu.


Komentari (0)

Foto