Zatvorske igre (2001)

CON GAMES (Originalni naziv)

akcija triler

Veteran Zaljevskog rata John istražuje ubojstvo senatorovog unuka u zatvoru Dorscher

 
Režija: Jefferson Edward Donald
Scenarij: Jefferson Edward Donald
Uloge: Tommy Lee Thomas, Eric Roberts, Martin Kove, David Sibley, Amy Fadhli, ...

Filmografija

Okretni John Woodrow (T. L. Thomas) nekadašnji je vojni specijalac i veteran Zaljevskog rata, koji nakon umirovljenja uživa u jednostavnom i mirnom životu sa svojom sestrom, emotivnom djevojkom Britney (T. Brouwer). Jednog dana na vrata njihove kuće neočekivano pokuca stari senator Joseph Whitmeyer (D. Sibley), u pratnji svog pomoćnika Redicka (M. Kove) i atraktivne tajnice Ashley Stephenson (A. Fadhli)...

Okretni John Woodrow (T. L. Thomas) nekadašnji je vojni specijalac i veteran Zaljevskog rata, koji nakon umirovljenja uživa u jednostavnom i mirnom životu sa svojom sestrom, emotivnom djevojkom Britney (T. Brouwer). Jednog dana na vrata njihove kuće neočekivano pokuca stari senator Joseph Whitmeyer (D. Sibley), u pratnji svog pomoćnika Redicka (M. Kove) i atraktivne tajnice Ashley Stephenson (A. Fadhli), koji Johnu ponude angažman na opasnom i izazovnom zadatku.

Naime, u zloglasnom kalifornijskom zatvoru Doscher nedavno je u tajanstvenim okolnostima ubijen senatorov unuk, mladić osuđen zbog silovanja 15-godišnjakinje. Pristane li sudjelovati u istrazi ubojstva senatorova unuka, John će pod lažnim prezimenom Wilson i krinkom navodnog osuđenika biti smješten u jednu od ćelija Doschera, a senator će zauzvrat isposlovati ranije oslobađanje njegova oca, zatvorenika koji kaznu služi upravo u Doscheru.

Odlučivši prihvatiti senatorovu ponudu John ubrzo dospije iza strogo čuvanih zidina Doschera, kojim željeznom rukom vladaju upravitelj Alvarez (T. Harras) i glavni čuvar, nasilnik i sadist Hopkins (E. Roberts). Dok se bude zbližavao sa zatvorenicima Eddiejem Longom (M. Irvin) i Sidom (J. A. Kraemer), John će i na svojoj koži osjetiti Hopkinsovu bešćutnost i uvjete života u ustanovi u kojoj vlada korupcija, i u kojoj je tijekom posljednje dvije godine pod nejasnim okolnostima ubijeno nekoliko zatvorenika. Čini se da je za njihove smrti odgovoran upravo Hopkins, ali i da on ima ortake u visokim političkim krugovima, pa čak i među suradnicima senatora Whitmeyera...

Atraktivan, dinamičan i zabavan akcijski triler "Zatvorske igre" scenaristički je i redateljski prvijenac Jeffersona Edwarda Donalda, filmaša koji se nakon ovog ostvarenja u potpunosti posvetio produkciji (Park Day, Shoulda Coulda Woulda, The Kiss, Tricks). Riječ je o nepretencioznom i uzbudljivom djelu, B-filmu koji vješto varira žanrovske klišeje i opća mjesta zatvorskih filmova, gledateljima nudeći ležernu i pitku zabavu.

U glavnoj ulozi nastupa zanimljivi debitant T. L. Thomas, a njegov je partner karizmatični E. Roberts (Star 80, Papa s Greenwich Villagea, Najbolji od najboljih, U posljednjoj fazi, Specijalist, Nepodnošljivi gnjavator, Najtraženiji, Čistilište, Lansky, Cecil B. DeMented, Mindstorm, Nacionalna sigurnost), stariji brat slavne oskarovke Julije Roberts, nominiran za Oscara za sporednu ulogu u izvrsnoj akcijskoj triler drami "Pomahnitali vlak" (1986) Andreia Konchalowskog.

U sporednim ulogama su iskusni D. Sibley (Ghandi, Willow, Velike vatrene lopte, Incognito, serije Lovejoy, Sudac John Deed), poznati M. Kove (Bijeli Buffalo, Rambo 2, trilogija Karate Kid, Wyatt Earp, serije Cagney & Lacey, V.I.P.), dežurni negativac iz mnogih holivudskih filmova, te privlačna A. Fadhli (The Devil´s Child, Heaven & the Suicide King, Kralj škorpiona) i T. Brouwer (Backstage Pass, serija How I Met Your Mother).


Komentari (0)

Foto