Krilata migracija (2001)

Winged Migration (Aka. Le Peuple Migrateur) (Originalni naziv)

dokumentarni

Film zapanjujuće ljepote koji ljudima predstavlja neopisiva čuda iz svijeta prirode

 
Režija: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud
Scenarij: Stéphane Durand, Jean Dorst
Uloge: Jacques Perrin, Philippe Labro

Filmografija

Već 80 milijuna godina ptice vladaju nebom, morima i zemljom. Svakog proljeća one prevale goleme udaljenosti. Svake jeseni vraćaju se istim putem. Ovaj je film nastao kao plod četverogodišnjeg praćenja tih veličanstvenih odiseja.

Jedan od najcjenjenijih producenata i glumaca Francuske, Jacques Perrin u posljednje je vrijeme gradio veoma uspješnu karijeru filmovima o prirodi smještenima u egzotične krajeve. Sada se filmom „Krilata migracija“ Perrin prihvaća najvećeg izazova dosad: istraživanja tajne ptica u letu.

 

Trebalo je pet ekipa ljudi kako bi pratili razne vrste ptičjih migracija kroz četrdeset zemalja i preko svih sedam kontinenata. U filmu vidimo krajolike od Eiffelova tornja i Doline spomenika do najudaljenijih krajeva Arktika i Amazone.

 

Upotrijebljene su sve vrste sintetički proizvedenih strojeva, uključujući zrakoplove, zračne jedrilice, helikoptere i balone, a korištene su i brojne inovativne tehnike i genijalno izrađene kamere kako bi omogućile tvorcima filma da lete uz svoje filmske likove te iznad, ispod i ispred njih.

Komentari (0)

Foto