U tvojim snovima (2006)

IN YOUR DREAMS (Originalni naziv)

komedija romantika fantastika

Nakon što doživi nesreću Albert shvati da je dobio čudnu moć

 
Režija: Gary Sinyor
Scenarij: Gary Sinyor
Uloge: Dexter Fletcher, Elize du Toit, Parminder Nagra, Linda Hamilton

Filmografija

Albert Ross najambiciozniji je dječak na svijetu, ali on ima ludu maćehu, i u dojmljivoj dobi od jedanaest godina on je duboko ponižen kada ga ona odvede sa spoja s najljepšom djevojčicom u školi – samo zato što hamburgeri koje jedu nisu najbolji nutricionistički izbor.

Traumatiziran ponižavanjem, Albert zaboravlja svoje ambicije te izabere najdosadnije zanimanje na svijetu - stomatolog. Kako njegova maćeha još dominira njegovim životom, Albertov je život živa dosada, pa po cijele dane radi a noći provodi sa svojom prijateljicom, lezbijkom. Jedne noći doživi nesreću pa ono što sanja, počne doista i doživljavati.

Doslovno: svi se Albertovi snovi ostvaruju, i sada konačno može živjeti život kakav je oduvijek želio. Na primjer, njegovi odnosi sa suprotnim spolom krenu od trezvena odnosa s lezbijkom do žongliranja osjećajima dviju zgodnih heteroseksualki. Ipak, Albertova se sreće okrene kada jedne noći sanja da će njegova dominantna maćeha umrijeti. Ova će ga dilema natjerati da brzo odluči koja je od djevojaka – djevojka njegovih snova.


Komentari (0)

Foto