Provala (2006)

Breaking and Entering (Originalni naziv)

triler drama romantika

Sitni lopov je veza između dobrostojećega poslovnog čovjeka i samohrane majke

 
Režija: Anthony Minghella
Scenarij: Anthony Minghella
Uloge: Jude Law, Robin Wright Penn, Martin Freeman, Rafi Gavron, Ed Westwick, ...

Filmografija

"Breaking and Entering" vrlo je solidna socijalna drama koja donosi realističnu priču o suživotu više britanske klase s doseljenicima iz tranzicijske Europe, problema maloljetničke delinkvencije, ali i (ne)moguće ljubavne veze dvoje socijalno i intelektualno potpuno različitih ljudi. Režiju potpisuje poznati redatelj oscarovac Anthony Minghella (Engleski pacijent, Talentirani gospodin Ripley) koji je glavne uloge povjerio slavnim glumcima J. Lawu, J. Binoche i R. Wright Penn.

Will Francis (Jude Law) uspješan je hortikulturist koji vodi uspješan posao sa svojim prijateljem Sandyjem (Martin Freeman) u londonskoj četvrti King's Cross, u susjedstvu koje je donedavno bilo poznato po kriminalu i siromaštvu, ali je i postalo privlačna četvrt zbog obnove grada. Willova dugogodišnja djevojka Liv draga je žena koju muči nedostatak komunikacije između nje i njezina muža i problematična kći tinejdžerica, Bea (Poppy Rogers), koja pati od nesanice i opsjednuta je vježbanjem.
Kada kradljivac dvaput provali u Willov i Sandyjev ured i odnese Willov laptop i računalnu opremu, Will počne provoditi ondje svoje večeri nadajući se da će uhvatiti zločinca na djelu. Kradljivac se pojavljuje i treći put i dok ga progoni, Will ga ugleda kako ulazi u staru, ruiniranu zgradu. Will otkrije da se provalnik zove Miro (Rafi Gavron), te da je petnaestogodišnjak i izbjeglica iz Bosne.
Ne otkrivajući nikomu što zna, Will se upozna s Amirom, (Juliette Binoche), Mirinom obudobjelom majkom, bosanskom izbjeglicom koja živi od šivanja. Kako Will počne donositi Amiri posao, njih dvoje započinju ljubavnu vezu iako Will još održava vezu s Liv.

Komentari (0)

Foto