Žena mačka (2004)

CATWOMAN (Originalni naziv)

akcija kriminalistički fantastika

H.Berry u ulozi žene mačke, neustrašive osvetnice koja se obavezala zaštititi svijet

 
Režija: Pitof
Scenarij: Bob Kane
Uloge: Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone, Lambert Wilson, Frances Conroy

Filmografija

Temeljen na radovima Boba Kanea, avanturističko-fantastični film "Žena mačka" vrhunska je zabava bez ostatka, naslov koji stripovsku estetiku na veliko platno prenosi bez gubljenja ijedne njene značajke, dodatno je obogaćujući izvrsnim specijalnim efektima.

Kako biste dobili novi život prvo morate umrijeti. Halle Berry je Žena mačka, s kojom se ne želite sukobiti.
U Gotham Cityju, povučena i dobrodušna grafička umjetnica Patience Philips (Halle Berry) zaposlenica je Hedare Beautyja, ogromne kozmetičarske tvrtke koja upravo planira na tržište izbaciti revolucionarni produkt protiv starenja. Kada Patience nenamjerno nabasa na mračnu tajnu vlasnika tvrtke, napadnuta je i ubijena. Međutim, egipatska mačka Mao, kojoj je Patience jednom bila spasila život, vraća joj uslugu tako što je vraća u život. Željna potpunog iskorištavanja druge prilike i drugog života koji je dobila, Patience zbog novostečene snage, brzine, spretnosti i osjetljivosti osjetila preuzima identitet Žene mačke, neustrašive osvetnice koja se obavezala zaštititi svijet od užasa kojim ga Hedare planira preplaviti.
Catwoman poznatoga francuskoga redatelja i majstora za posebne efekte Pitofa (Vidocq) zanastvenofantastični je film prepun akcijskih prizora režiranih u stilu glazbenih spotova, dojmljive fotografije i zvuka te izuzetno likovno bogat. Naime, radi se o filmu inspiriranom poznatim stripovskim likom Žene-mačke, superjunakinje u koju se zaljubi Batman. Baš kao i u stripu, njezin je lik zaveo Batmana i u drugom dijelu istoimenog filmskog serijala, s Michelle Pfeiffer kao nositeljicom uloge.
U ovome je pak filmu tu zahtjevnu ulogu dobila Halle Berry (nagrađena Oscarom za ulogu u filmu Monster's Ball). U ostalim ulogama nastupaju poznati američki glumci Sharon Stone i Benjamin Bratt. Ipak, film je naišao na dosta loš prijem kritičara i, usprkos neosporivoj atraktivnosti, nije postigao znatan financijski uspjeh.

Komentari (11)

Foto