Rame uz rame (2012)

Lado a lado (Originalni naziv)

drama

Dvije žene ispred svog vremena žele izboriti slobodu u konzervativnom društvu s početka 20. stoljeća

 
Režija: Vinícius Coimbra, Dennis Carvalho
Scenarij: Joao Ximenes Braga, Claudia Lage
Uloge: Marjorie Estiano, Camila Pitanga, Patrícia Pillar, Lázaro Ramos, ...

Filmografija

Brazilska serija je dobitnica međunarodne nagrade Emmy za najbolju telenovelu. Riječ je o originalnoj noveli autora João Ximenesa Brage i autorice Claudije Lage.

U središtu radnje su Isabel i Laura, dvije žene različitog podrijetla i iz različitih društvenih slojeva, ali s istim ciljem u životu: izboriti slobodu u konzervativnome društvu s početka 20. stoljeća.

Idealistička i hrabra Isabel (Camila Pitanga) je sluškinja francuske dame koja ju je poučila europskim manirama. Na danima sambe upoznaje Zéa Mariju (Lázaro Ramos) koji krije tajnu: borac je capoeire, zabranjene borilačke vještine za koju se nada da će ju jednoga dana svijet prihvatiti.

Laura (Marjorie Estiano) je kći bivšeg uzgajivača kave Assunçãoa (Werner Schünemann) i njegove žene Constâncije (Patricia Pillar), ali bogatstvo i raskoš je ne vesele pa nakon diplome nađe sreću u davanju poduka. Njezina majka se pokušava suprotstaviti njezinu buntovništvu i nada se da će se Laura zaručiti za Edgara (Thiago Fragoso) kako bi se uzdigla u društvu.

Obje djevojke naići će na velike prepreke kako bi ostvarile pravu ljubav, a na tom putu će sasvim neočekivano i slučajno biti podrška jedna drugoj... 

 


Komentari (1)

Foto