Ljubav i akcija u Chicagu (1999)

Love And Action In Chicago (Originalni naziv)

komedija

Računovotkinja pokušava preobratiti profesionalnog ubojicu da se odrekne krvavog posla

 
Režija: Dwayne Johnson-Cochran
Scenarij: Dwayne Johnson-Cochran
Uloge: Courtney B. Vance, Regina King, Jason Alexander, Kathleen Turner, ...

Filmografija

Debitantski i zasad jedini redateljski projekt TV producenta i scenarista Dwaynea Johnsona-Cochrana (Angel Street, Masterwork, serija Minor Adjustments) zabavna je komedija koja dosta vješto eksploatira pomalo bizaran krimi zaplet. Autor se u kreiraju ležernog i nepretencioznog djela ponajprije oslanja na raspoložene i autoironične glumačke nastupe.

Eddie Jones (C. B. Vance) iskreni je vjernik koji se zbog potpune predanosti poslu sasvim odrekao ljubavnog života i zavjetovao na celibat. Naime, Eddie je vrhunski profesionalni ubojica agencije Eliminator, tajne vladine organizacije koja društvo čisti od terorista, trgovaca oružjem i zločinaca svake vrste, te vjeruje da bi mu romantična veza s nekom djevojkom samo smetala.

Štoviše, da bi mogao dobro obavljati posao, Eddie je samog sebe uvjerio da je Božji izaslanik čija je dužnost eliminirati grešnike. Kad se njegova zagonetna šefica, odlučna Posrednica (K. Turner), zabrine zbog Eddiejeva pomalo asocijalnog ponašanja i stila života, odluči mu za promjenu povjeriti potpuno netipičan zadatak. Ovog puta Eddie mora izaći na spoj na slijepo s Lois Newton (R. King), temperamentnom i znatiželjnom računovotkinjom koja ga već pri prvom susretu iznenadi pojavivši se maskirana u trudnicu. Unatoč prvotnom nepovjerenju, Eddie i Lois ubrzo zaključe da se jako dobro slažu, a mladić se iz opreza djevojci predstavi kao djelatnik službe osiguranja. A kad jedne večeri zajedno posjete zabavu koju organiziraju Posrednica i njezini kolege, Frank Bonner (J. Alexander) i Taylor (E. Asner), Eddie primijeti da se Frank udvara Lois. Ne sluti da je to tek početak nevolja u koje će ga uvaliti ljubav prema Lois...

U glavnoj ulozi je C. B. Vancea (Lov na Crveni oktobar, Svećenikova žena, Kolačić sudbine, Svemirski kauboji, serije Bostonsko pravo, Zakon i red: Zločinačke nakane), a uz R. King (Jerry Maguire, Državni neprijatelj, Moćni Joe Young, Plavuša s Harvarda 2, Ray, Cura na zadatku 2, serija 24) njegovi su partneri nekad slavna K. Turner (Tjelesna strast, Lov na zeleni dijamant, Dragulj s Nila, Slučajni turist, Rat Roseovih, Prava plavuša, serija Prijatelji), godine 1987. nominirana za Oscara za najbolju ulogu u drami "Peggy Sue se udala", te J. Alexander (Zgodna žena, Čunjoglavci, Sjever, Ljubav je slijepa), najpoznatiji po višestrukoj nominaciji za Zlatni globus i Emmy za ulogu frustriranog Georgea Costanze u kultnoj humorističnoj seriji Seinfeld.


Komentari (0)

Foto