Otmica (1989)

TRIPWIRE (Originalni naziv)

akcija triler

Pomahnitali terorist želi zavladati svijetom i osvetiti se agentu FBI-a za sinovu smrt

 
Režija: James Lemmo
Scenarij: B.J. Goldman, William Lustig
Uloge: Terence Knox, David Warner, Isabella Hofmann, Charlotte Lewis, ...

Filmografija

"Otmica" se od većine akcijskih trilera najviše razlikuje po nastupu legendarnog Davida Warnera. Tumačeći pomahnitalog terorista koji želi zavladati svijetom i osvetiti se agentu FBI-a za sinovu smrt, Warner je još jednom pokazao svoje fascinantne glumačke sposobnosti!..

Terorist Josef Szabo (David Warner) velika je prijetnja za svjetsku sigurnost. Stručnjak za oružje, nemilosrdni pljačkaš i trgovac oružjem, taj genij s nevjerojatnom lakoćom izmiče svim klopkama FBI-a. Prvi čovjek koji uspijeva spriječiti Szabove namjere je nedisciplinirani, ali hrabri agent Jack DeForest (Terence Knox). U pokušaju privođenja zločinca pravdi, nažalost, nastrada Szabov sin, a terorist za osvetu ubija DeForestovu suprugu i otima agentova sina. Odbačen od FBI-a, DeForest kreće u najopasniju misiju svog života...

Akcijski triler Jamesa Lemmoa skupio je doista iznimnu glumačku ekipu: uz Warnera ("U raljama ludila", "Predskazanje"), u manjim se ulogama pojavljuju i zvijezda serije "Dragi John" Isabella Hoffman, te glasoviti Viggo Mortensen ("Povijest nasilja", "Gospodar prstenova")!


Komentari (0)

Foto