Kad padne mrak (2014)

What We Do In The Shadows (Originalni naziv)

komedija horror

Tri drevna vampira pokušavaju preživjeti u modernom svijetu

 
Režija: Taika Waititi, Jemaine Clement
Scenarij: Jemaine Clement, Taika Waititi
Uloge: Stuart Rutherford, Cori Gonzalez-macuer, Jonathan Brugh, Taika Waititi, ...

Filmografija

Viago (379), Deacon (183), Vladislav (862) i Petyr (8000 godina) zajedno se nastane u stanu u Wellingtonu, u Novom Zelandu. Mogu li ovi noćni stvorovi zaboraviti svoje razlike kao cimeri i prilagoditi se suvremenom društvu?

Cimeri Viago, Deacon i Vladislav trojica su vampira koji samo pokušavaju preživjeti u modernom društvu; od plaćanja stanarine i pridržavanja rasporeda oko kućanskih poslova do pokušaja da budu pozvani u noćne klubove, oni su kao i svi ostali – osim što su besmrtni i moraju se hraniti ljudskom krvlju.

Kad njihov 8000 godina stari cimer Petyr pretvori 20-godišnjeg hipstera Nicka u vampira, dečki ga moraju uputiti i voditi kroz novopronađenu besmrtnost. Zauzvrat, oni su prisiljeni naučiti neke stvari o suvremenom društvu, modi, tehnologiji te internetu. No dolazak Nickova ljudskog prijatelja Stua promijenit će živote vampira i njihovo shvaćanje svijeta koji se stalno mijenja oko njih.

Kada se Stuov život nađe u opasnosti, vampiri nam pokažu da se za ljude možda vrijedi boriti i ako je tvoje srce hladno i mrtvo, to ne znači da je bešćutno.


Komentari (5)

Foto