Predator 2 (1990)

Predator 2 (Originalni naziv)

akcija horror sf

Čudovišno biće iz svemira ponovno se pojavljuje i širi užas, ovaj put u Los Angelesu

 
Režija: Stephen Hopkins
Scenarij: John Thomas
Uloge: Danny Glover, Gary Busey, Kevin Peter Hall, Ruben Blades, ...

Filmografija

"Predator 2", žanrovska mješavina gangsterske akcije, znanstvene fantastike i klasičnoga horora, scenarista Jima i Johna Thomasa te redatelja Stephena Hopkinsa (Emmy za Život i smrt Petera Sellersa), snimljen je tri godine nakon prvoga "Predatora" u kojem je nastupao A. Schwarzeneger. Budući da je popularni Arnie u međuvremenu već potpisao ugovor za drugi nastavak "Terminatora", producenti su rješenje pronašli u novoj podjeli uloga na čelu s karizmatičnim partnerom Mela Gibsona iz serijala "Smrtonosno oružje", D. Gloverom.

Nevidljivom predatoru (K. P. Hall) na putu ne stoji nitko osim ludo hrabroga policajca Mikea Harrigana (D. Glover) koji smatra svojom dužnošću spasiti grad i osvetiti partnera Dannyja Archuletu (R. Blades). Nekonvencionalni poručnik, kojega vjerno slijedi jedino kolegica Leona Cantrell (M. C. Alonso), ima neprijatelje i u vlastitim redovima.
Savezni agent Peter Keyes (G. Busey) misli kako lokalni policajac ugrožava i njegovu pomno isplaniranu akciju i stanovnike kalifornijskoga velegrada, a njegovo mišljenje dijele i poručnikovi pretpostavljeni.

Komentari (6)

Foto