Mobitel (2004)

CELLULAR (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Mladi surfer Ryan (C.Evans) jedina je veza i nada za pomoć ženi koja je oteta

 
Režija: David R. Ellis
Scenarij: Larry Cohen, Chris Morgan
Uloge: Caroline Aaron, Brenda Ballard, Kim Basinger, Will Beinbrink, Jessica Biel...

Filmografija

Ostane li bez signala na mobitelu, umrijet će. Što biste napravili da vas nazove potpuna strankinja i počne preklinjati da joj spasite život?

Srednjoškolska nastavnica biologije Jessica Martin (K. Basinger) živi mirno i bezbrižno. Kao i svakoga radnog dana prati svoga sina osnovnoškolca Rickyja (A. Taylor Gordon) do školskog autobusa i vraća se u svoju obiteljsku kuću u kojoj njezina kućna pomoćnica radi uobičajene poslove. Iznenada u njezin dom provali nekoliko muškaraca koje predvodi čovjek po imenu Ethan (J. Statham). Ubiju kućnu pomoćnicu i otmu Jessicu. Odvedu je u kuću izvan grada i zatvore na tavan. Ethan razbije tavanski telefon kako Jessica nikoga ne bi mogla zvati u pomoć. Jessica ipak uzima uništeni telefon, očajnički spaja žice o kojima nema pojma i uspije dobiti kontakt i nekoga nazvati. Zvoni mobitel mladića Ryana (C. Evans) kojega je upravo ostavila njegova djevojka Chloe (J. Biel), tvrdeći da je neodgovoran i neozbiljan. Ryan isprva poziv drži šalom i smije se, no kada čuje njezine krikove dok je otmičari udaraju shvaća da je poziv vrlo ozbiljan i odjuri na policiju, te daje podatke o onome što je čuo policijskom naredniku Bobu Mooneyu (William H. Macy)...
Ovaj izvrstan triler režirao je David R. Ellis (The Final Destination, Final Destination 2, Asylum). Mnogo važniji od redatelja Ellisa u ovom filmu je njegov izvorni scenarist, slavni Larry Cohen koji se sedamdesetih proslavio niskobudžetnim filmovima strave i gangsterskim filmovima u kojima vrlo duhovito, inteligentno i maštovito ismijava američki način života. Cohen je bio pod velikim utjecajem slavnog redatelja i scenarista Samuela Fullera, pa čak i živi u Fullerovoj kući gdje - pošto je prestao sam režirati - piše majstorske scenarije poput "Mobitela" ili "Telefonske govornice". Među mnogim glumcima u filmu "Mobitel" ističu se K. Basinger u ulozi otete junakinje, W. H. Macy kao policajac i J. Statham u ulozi otmičara.

Komentari (10)

Foto