Pred vratima pakla (1996)

HELLRAISER: BLOODLINE (Originalni naziv)

horror fantastika sf

Paul Merchant (B.Ramsay) mora uništiti svoju postaju kako bi zatvorio vrata Pakla

 
Režija: Kevin Yagher
Scenarij: Peter Atkins
Uloge: Doug Bradley, Bruce Ramsay, Valentina Vargas, Charlotte Chatton, ...

Filmografija

Na festivalu fatastičnog i horor filma Fantasportu, bio je nominiran za najbolji film, a na Fantafestivalu glumac Doug Bradley, koji tumači glasovitog Pinheada, osvojio je nagradu za najboljega glumca.

Godine 2127. znanstvenik dr. Paul Merchant (B. Ramsay) kreira posebnu svemirsku postaju, a potom je kreće uništiti. Skupina marinaca pokušava ga zaustaviti u tome, no Merchant im objašnjava zašto to mora učiniti.
Naime, njegov predak Philippe Merchant živio je u Francuskoj u 18. stoljeću te izrađivao igračake.Jedna od njih, neobična kutija-slagalica, bila je drukčija od drugih. Došla je u ruke izopačenog plemića L'Islea (M.Cottrel), koji se bavio crnom magijom, i postala je prolaz iz kojeg će na zemlju doći sile Pakla.
Stoga je Merchantova obitelj prokleta i u kasnijim generacijama, te znanstvenik, kao posljednji iz loze, mora pokušati upravo preko stanice zauvijek zatvoriti prolaz između Pakla i Zemlje. To će učiniti tako što će slijediti naputke svoga pretka, vezane uz posebnu igru svjetla po određenim putanjama.

Komentari (0)

Foto