Pljačkaš bez imena (2000)

Pilgrim (Originalni naziv)

triler

Nakon amnezije Jack (Ray Liotta) pokušava saznati svoj pravi identitet i tko je on

 
Režija: Harley Cokeliss
Scenarij: Harley Cokeliss, Peter Milligan
Uloge: Ray Liotta, Gloria Reuben, Armin Mueller-Stahl, Daniel Kash, Lisa Owen, ...

Filmografija

Svi putevi o spoznaji svog identiteta vode do ubijenog čovjeka u hotelu.uz pomoć lokalnog gangstera saznaje neke činjenice o sebi i na putu je da otkrije sve tajne slagalice njegova identiteta...

Jack se budi u pustinji. Ne zna kako je tamo dospio, čak ne zna ni tko je on. Ne sjeća se ničega. Lutajući dolazi do kuće Vicky Robinson, gdje nalazi novčanik s dokumentima na ime Jack Coney, koji je po zanimanju privatni detektiv. Saznaje da je nedavno odsjeo u hotelu, nalazi njegov automobil i u hotelskoj sobi leš jednog muškarca.

Jack zove telefonske brojeve koje je našao u novčaniku i saznaje da je Jack Coney lažno ime. Pravi je Coney navodno ubijen! Jacku se javlja lokalni gangster Mac te dogovara sa njim sastanak na kojem ga ispituje o nestalom novcu. Jack nema pojma o kakvom novcu je riječ.

Mac mu savjetuje da potraži Stubbsa, sumnjivog tipa koji se bavi mutnim poslovima. Istražujući, Jack sazna da je Stubbs krivotvorio njegove isprave. Trag ga vodi natrag u hotel: Leš koji je otkrio bio je Stubbsov. Polako se počinje slagati slika o njemu samome.


Komentari (0)

Foto