Laka lova (1998)

Free Money (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Kako bi se riješili svih problema dva prijatelja odluče opljačkati vlak pun love

 
Režija: Yves Simoneau
Scenarij: Tony Peck, Joseph Brutsman
Uloge: Marlon Brando, Donald Sutherland, Charlie Sheen, Thomas Haden Church, ...

Filmografija

Neobična kriminalistička komedija „Lova do krova", redatelja Yvesa Simoneaua trudi se i uspijeva zabaviti neopterećenoga gledatelja željnog laganog televizijskog užitka, no istovremeno i komentira društvo u kakvom upravitelj zatvora ima status neupitnog lokalnog vladara.

Glomazni Sven Sorenson (Marlon Brando), poznatiji samo kao Šveđanin, svoj posao upravitelja zatvora obavlja na pomalo neuobičajen način - ubija one koji pokušaju pobjeći. Njegove metode došla je istražiti FBI-jeva agentica Karen Polarski (Mira Sorvino), kći korumpiranog suca. Nije posao, međutim, jedino što Svena muči. Naime, njegove kćeri blizanke upravo su priznale kako su trudne. Ne znajući da je riječ o laži, Sven silom natjera njihove dečke na brak i pretvara ih u svoje robove. Jedan od njih, Bud (Charlie Sheen), smisli plan kojim bi se trebao obogatiti i pobjeći od Svenove stege, ali će zbog njega završiti baš u Svenovu zatvoru.

Veliki Marlon Brando jednu od svojih posljednjih uloga ostvario je kao zloglasni Šveđanin Sven Sorenson, podjednako zastrašujuća koliko i komična ličnost, u čijim se rukama nalaze ključevi života i smrti. Uz Branda, u filmu nastupa čitava plejada velikih glumaca, od onih iskusnijih kao što su Donald Sutherland i Martin Sheen do nešto mlađih Charlieja Sheena i Thomasa Hadena Churcha.

 


Komentari (1)

Foto