Jaganjci i lavovi (2007)

Lions for Lambs (Originalni naziv)

triler drama ratni

Životi naizgled nepovezanih likova isprepliću se u ovoj političkoj drami

 
Režija: Robert Redford
Scenarij: Matthew Michael Carnahan
Uloge: Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise, Michael Pena

Filmografija

Robert Redford, Meryl Streep i Tom Cruise pružaju "tri fantastične izvedbe" (Vue Weekly) u ovoj snažnoj, provokativnoj drami koja istražuje kakve posljedice donosi zauzimanje stava. Sedmi film koji je režirao Robert Redford.

asper Irving (T. Cruise) američki je senator republikanac koji pretendira na mjesto budućeg predsjednika. Upravo daje veliki intervju ambicioznoj televizijskoj novinarki (M. Streep), u kojoj joj pomno izlaže svoje viđenje rata u Afganistanu. Istodobno, dvojica američkih studenta, potaknuta idejama slavnoga sveučilišnoga profesora politologije, Stephena Malleyja (R. Redford), uključuju se u rat želeći doprinijeti pobjedi, no talibani ih zaskaču i zarobljavaju kao taoce. Profesor Malley poziva jednoga solidnoga, no obeshrabrenoga studenta na razgovor da nastavi pohađati njegov kolegij. Postoji li između ove tri priče konkretna poveznica?
"Jaganjci i lavovi" intrigantna drama koja se sastoji od tri paralelne priče ispričane u okviru realnoga, 90-minutnoga vremena, a sve ih povezuje težak slučaj i okolnosti izbijanja rata u Afganistanu. Film kroz originalan i prilično ne-holivudski način iznosi zanimljivu vizuru suvremene ratne problematike i osvrće se na stavove mladih Amerikanaca, a problematizira i pitanja političke propagande te utjecaja autoriteta na stvaranje mišljenja. Film je režirao slavni Robert Redford, koji i sam, uz Meryl Streep i Toma Cruisea, glumi u njemu. Scenarij potpisuje Matthew Michael Carnahan, poznati američki scenarist, autor scenarija filma The Kingdom.

Komentari (6)

Foto