Američko oružje (2005)

AMERICAN GUN (Originalni naziv)

drama

Serija isprepletenih priča s jednom zajedničkom temom, oružjem

 
Režija: Aric Avelino
Scenarij: Steven Bagatourian, Aric Avelino
Uloge: Marcia Gay Harden, Forest Whitaker, Donald Sutherland, Lisa Long

Filmografija

Ravnatelj gradske škole (Whitaker), samohrana majka (Harden) i odlična učenica (Cardellini) koja radi u očevoj prodavaonici oružja se suočavaju sa istim problemom, korištenjem oružja u Američkom društvu.

Virginia, još jedan običan dan u prodavaonici oružja čiji vlasnik, Carl (Sutherland), ignorira rasprave dok obavlja posao koji voli. Njegova najnovija zaposlenica je njegova unuka Mary Ann (Cardellini), studentica na sveučilištu koja je prisiljena provesti semestar vodeći obiteljski posao.  Unatoč negodovanju uskoro je zavede oružje koje prodaje.

Oregon, Janet (Harden) prolazi kroz još jedan intervju koji označava trogodišnjicu pokolja u školi i samoubojstva koje je izvršio njen stariji sin. Kao samohrana majka sada je zabrinuta za svog mlađeg sina Davida koji ima isto godina kao i njegov stariji brat kad je počinio zločin. Boreći se s tugom i bijesom, David se zaljubljuje u novu djevojku u školi, Tally (Reed).

Chicago, ravnatelj Carl (Whitaker) se bori kao zaštitio njegovu školu od samouništenja. Kada odlični učenik Jay bude uhvaćen s pištoljem i ravnatelj i učenik se nađu suočeni s odlukama koje nisu spremni donijeti.


Komentari (0)

Foto