petak, 29.03.2024 16:50

Lara Croft Tomb Raider 2: Kolijevka života (2003)

Lara Croft Tomb Raider 2: The Cradle of Life / Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

Lara Croft u najopasnijoj misiji do sada: mora pronaći Pandorinu kutiju

 
Režija: Jan de Bont
Scenarij: Steven E. de Souza, James V. Hart
Uloge: Angelina Jolie, Gerard Butler, Ciarán Hinds, Chris Barrie, Noah Taylor, ...

Filmografija

Lara Croft je ponovno u akciji suočena s najopasnijom misijom do sada: pronaći Pandorinu kutiju, izvor sveg zla po vjerovanju antičke civilizacije. U potrazi ona putuje svijetom,od Grčke do Hong Konga i Kenije kako bi do kutije došla prije nego manijakalni znanstvenik koji je planira upotrijebiti za masovno uništenje. Za ovaj zadatak, Lara ponovno unajmljuje svog bivšeg partnera - Terry Sheridana - opasnog plaćenika koji je u prošlosti izdao i Laru i njihovu domovinu. Ona zna da je za ovakvu misiju on najbolji izbor, međutim upitno je da li ponovno može imati povjerenja u njega?

Neustrašiva britanska arheologinja Lara Croft (Angelina Jolie) upravo je pronašla možda i najvažnije arheološko otkriće u povijesti, čarobno svjetleće nebeske tijelo koje služi kao mapa koja vodi do mitske Pandorine kutije. Na nesreću, mapa pada u ruke zlog znanstvenika Jonathana Reissa (Ciarán Hinds), koji se bavi stvaranjem smrtonosnih virusa, i sadržaj kutije planira prodati kao ultimativno oružje. Britanska tajna služba šalje Laru na zadatak vraćanja vrijednog artefakta, u čemu će joj se pridružiti Terry Sheridan (Gerard Butler), bivši britanski mornar koji je postao plaćenik, a ujedno je i Larin bivši dečko. Bivše ljubavnike čeka avantura po svim kontinentima, ali i drugdje...
Drugi dio filmskog utjelovljenja popularne franšize o gotovo svemoćnoj Lari Croft, "Lara Croft Tomb Raider: Kolijevka života" pokazao je kako u njemu zabavu mogu naći i nešto stariji gledatelji, a ne samo oni koji su brojne sate proveli bezbrižno igrajući video-igrice s naslovnom junakinjom. Iskusni redatelj Jan de Bont film je snimio pod utjecajem kultnih avanturističkih filmova iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, od kojih je najpoznatija trilogija o Indiani Jonesu, čiju je atmosferu otkrivanja nepoznatog spojio s visokim tempom moderne ZF/igrice kulture. Iako je i prije ovog filma i poslije njega Angelina Jolie odglumila mnogo boljih dramskih uloga, upravo joj je nastup u liku Lare Croft osigurao jednu od definicija njene karijere.

Komentari (5)

Foto