Roadie (2011)

Roadie (Originalni naziv)

komedija drama glazba

Nakon 20 dugih godina provedenih na cesti četrdesetogodišnji roadie vraća se u rodni grad

 
Režija: Michael Cuesta
Scenarij: Gerald Cuesta, Michael Cuesta
Uloge: Ron Eldard, Bobby Cannavale, Jill Hennessy, Lois Smith

Filmografija

Jimmy, dugogodišnji koncertni tehničar legendarne grupe „Blue Oyster Cult“, dobije otkaz. Vraća se kući u Forest Hills vidjeti ostarjelu majku, a razuzdani susret s dvoje prijatelja iz srednje pokaže mu da se neke stvari nikad ne mijenjaju.

Odrastajući u Queensu, Jimmy Testagross kao tinejdžer obožavao je rock 'n' roll, a nekoliko godina nakon srednje škole dobio je za njega savršen posao – pridružio se koncertnim tehničarima hard rock legendi „Blue Oyster Culta“. Nakon što je 20 godina proveo na turnejama s njima, Jimmy je dobio otkaz kad su novčani problemi prisilili bend na modernizaciju poslovanja te u zreloj dobi od 40 godina nema pojma što bi započeo sa svojim životom.

 

Kako mu treba vremena da se snađe, Jimmy se vrati kući da bi posjetio svoju ostarjelu majku i otkrije da je sve senilnija i da će se morati useliti k njoj i brinuti se za nju. Dok se prvi put suočava s odgovornostima odraslih, sretne i Randyja koji ga je maltretirao u srednjoj školi i koji se još ponaša poput razmaženoga derišta, te Nikki, Randyjevu ženu, koja je hodala s Jimmyjem u srednjoj, a i dalje ne odustaje od sna da će uspjeti kao kantautorica.

Komentari (0)

Foto