Dream team (1997)

DOUBLE TEAM (Originalni naziv)

akcija triler

Van Damme i D. Rodman čine neočekivani par koji kreće u borbu protiv vrhunske špijunaže

 
Režija: Hark Tsui
Scenarij: Don Jakoby
Uloge: Jean-Claude Van Damme, Dennis Rodman, Mickey Rourke, Paul Freeman, ...

Filmografija

Napeti akcijski triler "Dream team", vijetnamskog majstora borilačkih filmova Harka Tsuija izvrsno je sredstvo za demonstraciju svih Van Dammeovih borilačkih vještina, ali i film koji predvidljivost holivudskih akcijskih naslova zamjenjuje širom paletom izražajnih sredstava. Prvenstveno je to rezultat Harkovog nesvakidašnjeg pristupa, koji realistične sekvence pucnjava i potjera spaja sa skoro baletnom koreografijom borilačkih sukoba...

Jedna od najvećih akcijskih zvijezda svih vremena, neuništivi Jean-Claude Van Damme, i jedan od najupornijih i ekscentričnijih sportaša na svijetu, kontroverzni Dennis Rodman, čine neočekivan par na čelu ove uzbudljive akcijsko-borilačke avanture smještene u svijet vrhunske špijunaže u skoroj budućnosti!

Vrhunski stručnjak za borbu protiv međunarodnog terorizma, Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme) više ne nalazi zadovoljstvo u poslu koji postaje sve opasniji, ne samo za njega, već i njegove bližnje. Međutim, uoči svoje posljednje misije, Quinn promaši metu, opasnog i tajanstvenog Stavrosa (Mickey Rourke), zbog čega završi na Koloniji, svojevrsnom zatvoru za špijune koji su preopasni da bi bili na slobodi, ali i prilično vrijedni da bi se jednostavno ubili. Dok je on zatočen, njegova supruga i nerođeni sin na meti su Stavrosove osvete pa je Quinnu jedino rješenje pouzdati se u dobru volju ekstravagantnog specijalista za smrtonosno oružje, nepredvidljivog Yaza (Dennis Rodman).

Uz legendarnog Van Dammea i ništa manje kultnog Mickeyja Rourkea, ipak najviše treba istaknuti ulogu Dennisa Rodmana, vrhunskog košarkaša koji je svoju, uspjesima, ali i ekscesima, ispunjenu karijeru ovdje dobro zamijenio glumačkim poslom.


Komentari (10)

Foto