Otporni na metke (1996)

BULLETPROOF (Originalni naziv)

akcija komedija

Tajni agent mora zaštititi važnog svjedoka u velikoj operaciji krijumčarenja droge

 
Režija: Ernest Dickerson
Scenarij: Joe Gayton
Uloge: Adam Sandler, Damon Wayans, James Caan, James Farentino, Jeep Swenson, ...

Filmografija

Otporan na metke zabavna je komedija u kojoj se u glavnim ulogama pojavljuju Damon Wayans, oskarovac James Caan te velika komičarska zvijezda Adam Sandler.

Rock Keats (Damon Wayans) i Archie Moses (Adam Sandler) najbolji su prijatelji i sitni kriminalci koji u onome što rade imaju prilično uspjeha. Sve se mijenja kada se upletu u veliku operaciju krijumčarenja droge, pa se ispostavi kako je Keats zapravo Jack Carter, inkognito policajac koji uhiti Mosesa, ali ne i organizatora Franka Coltona (James Caan). Uhićeni Moses pristaje svjedočiti protiv Coltona, ali pod jednim uvjetom, da upravo Carter bude njegova pratnja do zatvora. Nabrušeni jedan na drugoga, njih dvojica ne znaju kako je Colton naredio rušenje aviona u kojem se nalaze.
Iako je u vrijeme svojega premijernog prikazivanja akcijska komedija "Otporni na metke" prošla ispod radara šire publike, posrijedi je jedan od boljih naslova koji su razrađivali u ranijim godinama etabliran pod-žanr buddy-buddy filma. Redatelj Ernest R. Dickerson skladno je spojio svoje dvije ljubavi, akciju visokog tempa i urnebesnu komediju, a ništa ih manje uvjerljivo nisu spojili ni vodeća dvojica glumaca - Damon Wayans i Adam Sandler. Uz njih, u filmu gledamo i legendarnog Jamesa Caana, kojemu ovakve uloge kriminalnih vođa pristaju kao salivene.

Komentari (2)

Foto