Serijski ubojica (2004)

Starkweather (Originalni naziv)

horror drama kriminalistički

Priča o dvoje tinejdžera koji su počinili seriju strašnih zločina koji su potresli Ameriku

 
Režija: Byron Werner
Scenarij: Stephen Johnston
Uloge: Brent Taylor, Shannon Lucio, Jerry Kroll, Lance Henriksen, Tacey Adams, ...

Filmografija

Charles Starkweather, 19 godina. Caril-Ann Fugate, 14. Dok je većini njihovih vršnjaka najuzbudljiviji događaj bio nenajavljeni ispit iz matematike, Charles i Caril-Ann provodili su vrijeme terorizirajući dvije američke države. Pogledajte film baziran na istinitim događajima, o prvom ikada zabilježenom slučaju suludih ubilačkih pohoda u SAD-u!

Nebraska, pedesete godine 20. stoljeća. Idiličan život izvan velikih gradskih košnica prekinut je nizom brutalnih ubojstava, nezapamćenih u mirnoj središnjoj Americi. Sve je počelo očajem mladog Charlesa Starkweathera (Brent Taylor). Njegov život nije imao smisla: vladala je besparica, a imitiranje Jamesa Deana nije vodilo nikuda. Jedina osoba koja je iskazivala divljenje najvećem gubitniku u gradu bila je maloljetna Caril-Ann Fugate (Shannon Lucio). Spoj dviju tako različitih i traumatiziranih psiha, rezultirao je suludim ubilačkim pohodom i mnogim izgubljenim životima...

Ubojstva koja su potresla Nebrasku 1958. nisu samo prestravila lokalno stanovništvo, već su rezultirala tektonskim poremećajima u društvu i ostavila posljedice koje su vidljive još i danas. Zločinački pohod mladog para pronašao je svoj put u mnoge filmove, poput "Bonnie & Clyde", "Kalifornia" i "Rođeni ubojice".

"Serijski ubojica" je priča bez zrnca cenzure, realistički prikazan krvavi pohod dvoje mladih, zaboravljenih od društva i roditelja. U pokušaju pronalaženja razloga koji su potaknuli mladića na zločin, autor filma kreirao je imaginarni, demonski lik mentora, kojeg je na istinski uznemirujući način predočio veliki Lance Henriksen ("Scream 3", Milenij"). Ako tražite film koji će na znalački način spojiti dokumentarni pristup s maštovitošću, ne propustite "Serijskog ubojicu" – pogled na dio iznimno problematične američke prošlosti!


Komentari (0)

Foto