Zavodnik (2007)

The Heartbreak Kid (Originalni naziv)

komedija romantika

Novopečeni četrdesetogodišnji ženik na medenom mjesecu upoznaje djevojku svojih snova

 
Režija: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Scenarij: Scot Armstrong, Leslie Dixon
Uloge: Ben Stiller, Malin Akerman, Michelle Monaghan, Jerry Stiller

Filmografija

Rijetke su komedije za koje istovremeno možemo reći kako su i romantične i urnebesne, s obzirom da je riječ o dva gotovo suprotna pristupa žanru. Međutim, kada znamo kako su "Zavodnika" režirala kultna braća Farrelly, onda je jasno kako spomenuti spoj itekako ima smisla, jer nas ponovno očekuje kombinacija priča o potrazi za pravom ljubavi i gegova kakvih se ne bi posramile ni najneslanije komedije.

Eddie (Ben Stiller) je četrdesetogodišnji vlasnik prodavaonice sportske opreme, koji, čini se, u životu ima sve što se može poželjeti, samo što je još uvijek samac. Njemu to previše ne smeta, ali njegovim roditeljima, pa čak i prijateljima, da. Nakon vjenčanja svoje bivše zaručnice, Eddie upoznaje prekrasnu znanstvenicu Lilu (Malin Akerman), koja se doima predobrom da bi bila istinita. Pogurnut pritiscima, Eddie se vjenča s Lilom za samo šest tjedana, te vrlo brzo uviđa kako je dobio nešto sasvim drugačije od onoga što je mislio. Lila je djetinjasta, nezasitna u krevetu, duguje goleme količine novca, i zapravo nije uopće zaposlena, nego samo volontira. Na bračnom putovanju, slomljeni Eddie upoznaje prizemnu, simpatičnu trenericu lacrossea, Mirandu (Michelle Monaghan), u koju se zaljubljuje. No, tek sada dolazi škakljiv dio - Eddie mora objasniti Lili kako je njihov brak gotov, ali i od Mirande skrivati tajnu zašto je uopće došao u Cabo.

Nepuna dva sata filma proletjet će u trenu. Kao čovjek koji je vrlo dobro znao što od života želi, a što ne, dok ga u suprotno nisu uvjerili njegovi najbliži, briljira sada već legendarni Ben Stiller, a dvije žene između kojih će se naći igraju ljepotice Malin Akerman i Michelle Monaghan.


Komentari (1)

Foto