Ekipa iz snova (1989)

THE DREAM TEAM (Originalni naziv)

komedija

Četri pacijenta iz psihijatrijske bolnice krenu u potragu za napadačima na svog terapeuta

 
Režija: Howard Zieff
Scenarij: John Connolly, David Loucka
Uloge: Michael Keaton, Christopher Lloyd, Peter Boyle, Stephen Furst, ...

Filmografija

Američki redatelj Howard Zieff (rođ. 1927.) u svojoj karijeri nije snimio puno filmova, ali je stekao reputaciju autora šarmantnih komedija koje s lakoćom komuniciraju s gledateljima (Judy u uniformi, Moja djevojka). Jedna je od njih i današnji, a u središtu priče su čak četiri lika. Zabavan i nepretenciozan, film dopadljivo spaja komediju zabune i kriminalistički podzaplet, a ne nedostaje ni romantike.

Psihijatrijska bolnica Cedarbrook, Trenton, država New Jersey. Dr. Weitzman (D. Boutsikaris) liječi grupnom terapijom četvoricu pacijenata: pričljivog Billyja (M. Keaton), šutljivog Alberta (S. Furst), zatim povučenog Jacka (P. Boyle) koji umišlja da komunicira s Isusom te svadljivog Henryja (C. Lloyd) koji umišlja da je liječnik. Nastojeći postići napredak u liječenju, dr. Weitzman odluči povesti svu četvoricu na bejzbolsku utakmicu u New York. Stvari se iskompliciraju kad u slijepoj ulici dr. Weitzman postane slučajni svjedok ubojstva. Nesretnog liječnika ubojice teško ozlijede, a Billy i društvo krenu u neizvjesnu potragu za napadačima svog dragog terapeuta...

Najzvučnije glumačko ime u filmu je M. Keaton, a ostatak "momčadi iz snova" tumače trostruki dobitnik Emmyja C. Lloyd (serije Taxi i Road to Avonlea), najpoznatiji kao luckasti izumitelj u trilogiji "Povratak u budućnost", zatim još jedan laureat Emmyja P. Boyle (serije Dosjei X i Svi vole Raymonda), te S. Furst (National Lampoon's Animal House, The Unseen). Žensku je ulogu dobila L. Braco, nominirana za Oscara za film "Dobri momci" i jedna od članica glumačke postave serije Obitelj Soprano. U ostalim su ulogama P. Bosco (Zaposlena djevojka) i J. Remar (serija Seks i grad).


Komentari (1)

Foto