Spivs (2004)

SPIVS (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Skupina sitnih kriminalaca greškom se zamjeri međunarodnoj kriminalističkoj organizaciji

 
Režija: Colin Teague
Scenarij: Mike Loveday, Colin Teague, Gary Young
Uloge: Ken Stott, Nick Moran, Kate Ashfield, Dominic Monaghan, Linda Bassett, ...

Filmografija

Drama redatelja, suscenarista i epizodnog glumca Colina Teaguea .U glavnoj ulozi nastupa izvrsni britanski karakterni glumac K. Stott a među ostalima njegovi su partneri K. Ashfield i D. Monaghan.

Sredovječni Jack (K. Stott) spretni je i iskusni londonski varalica, koji u društvu dvoje mladih partnera, svog posinka Stevea (N. Moran) i privlačne Jenny (K. Ashfield), rutinski izvodi još jednu akciju, prevaru i pljačku arogantnog Nigela (J. Dee), vlasnika male građevinske tvrtke. Jack ne zna da je Nigel suradnik gangstera Ville (T. Hassan), suradnika ruske mafije kojem se nije pametno zamjeriti.

Kad iz dokumenata ukradenih u Nigelovu uredu dozna da u London stiže kamion sa skupocjenim teretom, Jack zaključi da je to izvrsna prilika za još jedan posao. Nakon što vješto preuzmu nadzor nad kamionom, Jack, Steve i Jenny iznenađeni otkriju da je vrijedna pošiljka zapravo veća skupina ilegalnih albanskih imigranata koje Nigel i Villa uhodanim kanalima prebacuju na Zapad.

Oslobodivši nesretne imigrante, troje prevaranata shvate da je među njima i dvoje izgubljene i preplašene djece. Doznavši da je riječ o djevojčici Rosanni (R. Ora) i njezinom mlađem bratu Antonu (C. Zenonos), Jack unatoč protivljenju svojih partnera odluči pomoći klincima.

 


Komentari (0)

Foto