Dobri sin (1993)

Good Son (Originalni naziv)

triler drama

Čisto zlo može se naći i u najmlađima od nas

 
Režija: Joseph Ruben
Scenarij: Ian McEwan
Uloge: Macaulay Culkin, Elijah Wood, Wendy Crewson, David Morse

Filmografija

Nakon što mu umre majka, a otac ode u Japan na poslovni put, Mark odlazi na nekoliko tjedana živjeti sa rođakom Henryem i njegovom obitelj. Iako je Mark na početku sretan što se ima s kime igrati, ubrzo shvaća da nije sve u redu sa naizgled nedužnim Henryem.

Mark Evans (Elijah Wood) obećava majci, koja umire od raka, da neće dopustiti da ona umre, ali nakon što ona premine Marka počinje izjedati grižnja savjesti zbog neispunjenog obećanja. Nakon nekog vremena Markov otac, Jack, dobiva zadatak da ode u Japan na poslovni put, misleći da bi Marku dobro došlo malo društva njegovih godina on ga ostavlja kod rođaka koji imaju mladog sina, Henrya (Macaulay Culkin) .

U početku se Mark i Henry super slažu ali tada Mark počinje primjećivati da Henry ima čudne ideje za zabavu. Henry, naime, obožava mučiti životinje, izazivati nesreće a i čini se da je utopio svoga mlađeg brata. Nakon što Mark oda svoje sumnje Henryevim roditeljima, Henry shvati da ga je Mark izdao te ga sada gleda kao svoju sljedeću metu.


Komentari (0)

Foto