Umrijeti mlad (1991)

DYING YOUNG (Originalni naziv)

drama romantika

Atraktivna mlada njegovateljica se upusti u vezu sa mladim i imućnim pacijentom

 
Režija: Joel Schumacher
Scenarij: Richard Friedenberg
Uloge: Julia Roberts, Scott Campbell, Vincent D'Onofrio

Filmografija

"Umrijeti mlad" film je jednog od vodećih suvremenih hollywoodskih redatelja Joela Schumachera koji je kao i u većini svojih ostvarenja i u ovom demonstrirao izvanredan vizualni osjećaj, sukladno temi stilski kultiviran i rafiniran.

Nakon što sazna da ju je dečko prevario, Hilary O'Neil (Julia Roberts) želi novi početak i posao. Počinje raditi kao privatna medicinska sestra s mladićem Victorom, (Campbell Scott) koji je obolio od leukemije. Njih dvoje uskoro se zaljubljuju, ali znaju da njihova ljubav neće dugo trajati zbog njegove bolesti.

“Umrijeti mlad” je lijepa i tragična ljubavna priča o dvoje mladih ljudi čija ljubavi neće potrajati. Bez ikakve patetike, kroz strahove i bol oboljelih od raka, redatelj Joel Schumacher, poznat po blockbusterima poput “Batmana zauvijek” i “Klijenta“, donosi film o neprocjenjivosti života i snazi ljubavi koja može ublažiti patnju. Julia Roberts i Campbell Scott sjajni su i dirljivi u ulogama ljubavnika. Jednako upečatljiv je i Vincet D’ Onofrio, čiji je lik obolio od zloćudne bolesti.

 


Komentari (0)

Foto