Ana Karenjina (2013)

ANNA KARENINA (Originalni naziv)

drama

Još jedna ekranizacija jedne od najvećih ljubavnih priča ikad napisanih

 
Režija: Christian Duguay
Scenarij: Francesco Arlanch
Uloge: Vittoria Puccini, Santiago Cabrera, Benjamin Sadler, Lou De Laage, ...

Filmografija

Nakon desetaka filmskih i televizijskih adaptacija, priča o Ani Karenjini u ovoj je dvodijelnoj mini-seriji prikazana iz novog kuta, a oživljeni su i dijelovi romana koji se često zanemaruju.

Strastvena priča o dvjema ženama, Ani i Kiti, tragedija i ostvarenje dirljive i nesavršene radosti, osjećaja i razuma, isprepletanje izuzetne ljubavi i svakidašnje ljubavi u originalnoj, svevremenskoj sagi.
Dom ugledne moskovske obitelji sav blješti od vesele proslave. Glazba dopire do male sobe koja se nalazi tik do goleme dvorane. To je soba u kojoj su se Kiti Ščerbacka, djevojka koja je upravo izrasla u zanosnu ljepoticu, i Konstantin Levin, mladi zemljoposjednik, našli licem u lice. Levin pokušava svoje osjećaje izraziti u svega nekoliko riječi. Iza Levina se iznenada otvaraju vrata i nekoliko ljudi bane u sobu. Među njima je i šarmantan časnik Aleksej Vronski. Kiti želi Vronskog, no njegov je odabir pao na nekog drugog - Anu Karenjinu. Ana, plemkinja iz Sankt Peterburga, morala je doći u Moskvu kako bi spasila brak svojeg brata Stive i Doli, Kitine starije sestre. Ana je udana za Alekseja Karenjina, uglednog političara koji je i pravedan i čestit, ali ona ne osjeća da je on voli. Anu, još uvijek prelijepu ženu, zarobljava njezina strast prema Vronskome i odlučuje napustiti supruga i sina i otvoreno prkositi društvu i mentalitetu vremena u kojem živi...

Komentari (0)

Foto