Bez dokaza (1995)

WITHOUT EVIDENCE (Originalni naziv)

triler drama

Muškarac krene istražiti brutalno ubojstvo svog brata koji se kandidirao za guvernera

 
Režija: Gill Dennis
Scenarij: Phil Stanford, Gill Dennis
Uloge: Scott Plank, Anna Gunn, Andrew Prine, Angelina Jolie, Paul Perri, ...

Filmografija

Temeljena na istinitim događajima i još uvijek potpuno nerasvijetljenom slučaju iz 1989. godine, kada je na parkiralištu izboden kandidat za guvernera države Oregon i ravnatelj Ureda za predstavke grada Salema Michael Francke, ovaj film je debitantski redateljski projekt scenarista i nekadašnjeg glumca Gilla Dennisa.

Godine 1989., kandidat za guvernera države Oregon i direktor Ureda za predstavke Michael Francke (E. Garrnett) pronađen je brutalno ubijen pred vratima svoje kuće u Salemu. Ne želeći se pomiriti sa službenom verzijom događaja, prema kojoj je Michael izboden nožem prilikom neuspjelog pokušaja provale u njegov automobil, Michaelov energični brat Kevin (S. Plank) odluči s Floride otputovati u Salem u Oregonu, istražiti pozadinu ubojstva i otkriti istinu.

Nedugo prije svoje smrti Michael je na Floridi u društvu supruge Katie (K. Peckinpah) posjetio Kevina i povjerio mu da je slučajno otkrio lanac krijumčara drogom. Michael je Kevinu rekao da sumnja i na korupciju, te da bi i neke njegove kolege mogle biti povezane s osuđenim dilerima. Stigavši u Oregon, Kevin se tijekom istrage ubrzo sukobi s policijskim narednikom Unsoeldom (P. Perri), a donekle stane na žulj i okružnom tužitelju Daleu Pennu (A. Nause).

Jedini koji su mu spremni pomoći su lokalni novinar John Nelson (A. Prine) i istražitelj David Johnson (E. Hull). Tragajući za istinom, Kevin će se postupno zbližiti s Elizabeth Godlove (A. Gunn), djevojkom kojoj se bivši dečko Tim hvalio da je ubio Michaela, te naposljetku doći i do svjedokinje bratova ubojstva, narkomanke Jodie Swearingen (A. Jolie).

 


Komentari (0)

Foto