Čovjek u stolcu (2007)

MAN IN THE CHAIR (Originalni naziv)

komedija drama

Mladi filmoljubac upoznaje legendarnu hollywoodsku ikonu

 
Režija: Michael Schroeder
Scenarij: Michael Schroeder
Uloge: Christopher Plummer, Michael Angarano, M. Emmet Walsh, Robert Wagner

Filmografija

Jedan će mladić naučiti kako da ostvari svoje snove od starijega čovjeka koji je već sve to prošao i doživio. Iznimno uspješna drama osvojila je čak osam nagrada na različitim filmskim festivalima.

Cameron (Angarano) živi u Los Angelesu i sanja da postane filmaš, što njegove roditelje baš i ne oduševljava. Cameron nema mnogo prijatelja osim izopćenika Murphyja (Boyd), a imućni i popularni i Brett (Schroeder) uživa u tome da ga ponižava. Prestižna filmska škola u L.A.-u objavila je natječaj za mlade filmaše i Cameron ima ideje i mašte, ali Brett ima dovoljno novca da okupi filmsku ekupu i unajmi opremu, pa se Cameron pita ima li uopće šanse.


Jedne večeri, na projekciji Wellesova filma Touch of Evil, Cameron uoči postarijeg muškarca koji viče o svom starom prijatelju Orsonu. Cameron se tako upozna s Flashom Maddenom (Christopher Plummer), koji je u zlatno doba Hollywooda radio kao majstor osvjetljenja i doista surađivao s najcjenjenijim ljudima toga posla, uključujući Wellesa. Čangrizavi Flash u početku nije oduševljen Cameronom, ali uskoro uoči da mu je Cameron sličan i ponudi mu svoje stručno znanje i iskustvo.


Flash upoznaje Camerona s Mickeyjem Hopkinsom (M. Emmet Walsh), bivšim scenaristom koji je pomagao u pisanju mnogih filmskih klasika, ali sada živi u zapuštenu domu za starije osobe, pa Cameron u Hopkinsu nađe nadahnuće za film kakav želi snimiti.Komentari (0)

Foto