Opasno more (1989)

DEAD CALM (Originalni naziv)

triler horror drama

Pomažući brodolomcu na morskoj pučini bračni par učini kobnu pogrešku

 
Režija: Phillip Noyce
Scenarij: Charles Williams, Terry Hayes
Uloge: Nicole Kidman, Sam Neill, Billy Zane, Rod Mullinar, Josua Tilden

Filmografija

Koje su šanse da se nasred oceana nađete u krivo vrijeme i, želeći pomoći osobi u nevolji, počinite pogrešku koja bi vas mogla stajati života! Bračni par John (Sam Neill) i Rae (Nicole Kidman) plove Pacifikom želeći zaboraviti strašnu automobilsku nesreću koja ih je zadesila. Nakon mjesec dana provedenih na moru, ugledaju oštećeni jedrenjak...

"Opasno more" druga je ekranizacija romana Charlesa Williamsa, nakon neuspjelog pokušaja u šezdesetima kada je snimanje filma "The Deep", legendarnog Orsona Wellsa, obustavljeno zbog manjka novca i smrti jednog od vodećih glumaca.
Bračni par John (Sam Neill) i Rae (Nicole Kidman) plove Pacifikom želeći zaboraviti strašnu automobilsku nesreću koja ih je zadesila. Nakon mjesec dana provedenih na moru, ugledaju oštećeni jedrenjak. Jedini preživjeli član posade je Hugie (Billy Zane), čija se priča o tragediji na jedrenjaku ne čini posve istinitom. John odluči istražiti okolnosti nesreće i odlazi na jedrenjak, gdje ugleda užasan prizor. No prije nego što se uspije vratiti na jahtu, Hugie je otima. Psihotični ubojica preuzima kontrolu nad jahtom i Rae, pa na otvorenoj pučini dolazi do borbe na život i smrt.
"Opasno more" režirao je talentirani australski redatelj Phillip Noyce, koji se može pohvaliti kino hitovima "Patriotske igre" i "Neposredna opasnost". Nicole Kidman, tada u 20-im godinama, uvjerljivom glumom najavljuje svoje mogućnosti i veliku filmsku karijeru. Perfekcionisti, Billy Zane i Sam Neill, oprobani su glumci neospornih kvaliteta. Uzbudljiv i neponovljiv film "Opasno more", dragulj je filmskog žanra, nezaboravno dostignuće u žanru trilera.

Komentari (4)

Foto