Mali lord Fauntleroy (1980)

LITTLE LORD FAUNTLEROY (Originalni naziv)

drama obiteljski

Život dječaka promjeni vijest da je jedini nasljednik plemićke titule svoga djeda

 
Režija: Jack Gold
Scenarij: Blanche Hanalis
Uloge: Ricky Schroder, Alec Guinness, Eric Porter, Colin Blakeley, Connie Booth, ...

Filmografija

Britanski redatelj Jack Gold koji se nakon karijere na velikom ekranu u potpunosti posvetio televiziji dok je "Mali lord Fauntleroy" nastao otprilike na prijelazu tih njegovih dviju faza. Izvrsno produciran, film u scenarističkom smislu vjerno prati izvorni tekst te je uz Cromwellov klasik ovo zasigurno najbolja adaptacija romana.Ricky Schroder nominiran je za Young Artist Award...

Ceddie Errol (R. Schroder) bistri je dječačić koji bezbrižno odrasta na newyorškim ulicama pod budnim okom svoje majke (C. Booth). Njihovu mirnu svakodnevicu poremeti dolazak gospodina Havishama (E. Porter) koji majci i sinu donese poruku zagonetnog earla od Dorincourta (A. Guinness).

Engleski je aristokrat, naime, Ceddiejev djed čiji su svi sinovi umrli te je dječak njegov jedini nasljednik i baštinik plemićke titule lorda Fauntleroya.

Premda će u početku odbijati mogućnost da se sa sinom preseli u Veliku Britaniju, gospođa Errol prihvatit će Havishamovu ponudu, ali njihov život s druge strane Atlantika neće započeti nimalo idilično, ponajprije zbog teške naravi Ceddiejeva mrzovoljnog djeda.

 


Komentari (0)

Foto