Zavičaj (2013)

THE VILLAGE (Originalni naziv)

drama

Serija prati turbulentan život stanovnika malog engleskog sela tijekom 20. stoljeća

 
Režija: Antonia Bird
Scenarij: Peter Moffat
Uloge: John Simm, Maxine Peake, Bill Jones, Nico Mirallegro, Juliet Stevenson, ...

Filmografija

Rođenja, smrti, ljubavi, izdaje, politika, nacionalni identitet, poštivanje pravila i pobune, seks, religija, klasa - sve je to prikazano na primjeru života seljana i samoga sela.

Bert Middleton je drugi najstariji čovjek u Britaniji, a o njegovom životu i selu se snima film. On nas vraća u ljeto 1914. kada je bio tek 12-godišnjak. Mladi Bert Middleton (Bill Jones) odrasta u siromaštvu na farmi u Derbyshireu. Njegovi roditelji John (John Simm) i Grace (Maxine Peake) daju sve od sebe da odhrane djecu, Berta i njegovog starijeg brata Joea (Nico Mirallegro). Kako bi dopunio obiteljske prihode, Joe radi u vlastelinskoj kući gdje susreće Caro Allingham (Emily Beecham), nestašnu kćer. Napetost počinje dolaskom prvog autobusa na seosku postaju gdje se svi okupljaju kako bi ga razgledali, a iz njega izađe prekrasna, ali tvrdoglava Martha Lane (Charlie Murphy). Život Berta Middletona više nikad neće biti isti...
Britanska serija je djelo BAFTA-om nagrađenog scenarista Petera Moffata (Odvjetnička elita, Einstein i Eddington, Macbeth, Hawking), s Johnom Simmom i Maxine Peake u glavnim ulogama.

Komentari (0)

Foto