Daredevil (2003)

Daredevil (Originalni naziv)

akcija triler fantastika

Slijepi odvjetnik s pojačanim čulima postaje Daredevil, suprheroj i zaštitnik nemoćnih

 
Režija: Mark Steven Johnson
Scenarij: Mark Steven Johnson
Uloge: Ben Affleck, Jennifer Garner, Colin Farrell, Michael Clarke Duncan, ...

Filmografija

Ulični osvetnik i borac protiv zločina (Ben Affleck), zaljubljuje se u prekrasnu stručnjakinju za borilačke vještine, Electru, ali kada ona i njezina obitelj budu na meti zlog ubojice, Daredevil može izgubiti jedino što voli. Sa specijalnim efektima, borbenim sekvencama i neprekidnom akcijom, Daredevil je izvanredna i uzbudljiva vožnja...

Dok je odvjetnik Matthew Murdock (Ben Affleck) još bio dječak, ubijen mu je otac. Kada je odrastao, Murdock je posvetio život privođenju kriminalaca pred lice pravde. Nakon što ga udari kamion koji je prevozio opasni otpad, Murdock oslijepi, no nesreća, točnije radioaktivni teret koji je prevozio kamion, podari mu "radarske” osjete, koji mu omoguće da postane Daredevil, borac protiv kriminala i onih zločinaca koji nekako uspiju izmaći ruci pravde. Daredevilov zakleti neprijatelj je Kingpin (Michael Clarke Duncan), koji ga želi maknuti sa svoga puta pa zapošljava Bullseyea (Colin Farrell), super-atentatora. Daredevil upoznaje Elektru Natchios (Jennifer Garner), koja je također na Kingpinovoj listi za odstrjel.
Jedan od najpopularnijih Marvelovih stripovskih junaka po prvi put je oživio na filmsku platnu u ovom znanstveno-fantastičnom akcijskom trileru. Za one manje upućenije u stripovskog superheroja, potrebno je objasniti da Daredevil spada u vrstu akcijskog junaka ponešto nalik Batmanu, potaknutom osvetom te, iako se nalazi na strani dobra, neće se usprezati otkriti i svoju mračnu stranu, prekršiti zakon i kazniti kriminalce, prvenstveno jer im nitko drugi ne može stati na kraj. S jedne stane odvjetnik na strani zakona, a s druge samoproglašena porota, sudac i izvršitelj kazne, Daredevil je uistinu lik kojeg dobar glumac može oblikovati prema svom talentu. Pa je tako Ben Affleck odlično uprizorio odvjetnika-osvetnika, dok su Jennifer Garner, Colin Farrell, Michael Clarke Duncan, u ulogama Electre, Bullseyea I KIngpina apsolutno opravdali svoj angažman. U ostalim ulogama pojavljuju se Jon Favreau, Joe Pantoliano i David Keith.

Komentari (1)

Foto