Bopha! (1993)

Bopha! (Originalni naziv)

drama

Južmoafrički, crnoputi policajac dolazi u sukob sa sinom zbog nepravednih bjelačkih zakona

 
Režija: Morgan Freeman
Scenarij: Brian Bird, Percy Mtwa
Uloge: Danny Glover, Malcolm McDowell, Alfre Woodard, Maynard Eziashi

Filmografija

Obitelj u Južnoj Africi se bori kako bi ostali zajedno nakon što otac, policijski časnik, i sin, koji je student i aktivist, krenu različitim putevima.

Micah Mangena (Danny Glover) je policajac u malom gradiću u Južnoj Africi. Ponosan je na svoj posao i ne smeta ga provođenje zakona koji su nametnuli bjelci. Njegov sin Zweli Mangena (Maynard Eziashi) ne želi razočarati oca, koji gaji nadu da će on krenuti očevim stopama, no nepravda prema crnom stanovništvu i nasilje koje sve više eskalira u nekada mirnom gradiću, natjera ga da odabere suprotnu stranu.

Zweli prezire novi poredak ali se boji posljedica otvorenog protivljenja. On dogovori susret između studenata koji žele pobunu te Pule Rampa, čovjeka koji je bio u zatvoru zbog prosvjeda protiv apartheida. Pokušava smiriti situaciju između te dvije strane ali policija saznaje za okupljanje te uhićuje nekoliko studenata i Pulea. Jedan od policajaca koji izvršava uhićenja je Micah. 

Michah želi sam izvesti ispitivanja ali dva člana posebnih postrojbi preuzimaju posao te počinju koristiti mnogo brutalnije metode. Micah im sugerira da tako samo potiču opoziciju umjesto da je smiruju. Situacija zaista postaje sve gora i ubrzo se Micah i Zweli nađu na suparničkim stranama.


Komentari (0)

Foto