Coco Chanel (2008)

Coco Chanel (Originalni naziv)

romantika povijesni

Priča o usponu jedne od najutjecajnijih modnih kreatorica 20. stoljeća

 
Režija: Christian Duguay
Scenarij: Enrico Medioli, Jeffrey Hatcher, ...
Uloge: Shirley MacLaine, Barbora Bobuľová, Robert Dawson, Olivier Sitruk, ...

Filmografija

"Coco Chanel" je dojmljiva priča o modnoj pionirki i ikoni, ženi kojoj su njezin duh, sposobnost i smisao za modu bez premca donijeli blistav uspjeh i trajan utjecaj, koji i danas nastavlja oblikovati modu. Ova mini-serija u dvije epizode po prvi put zaviruje iza glamura prezimena Chanel i otkriva nam strast, nagon i odlučnost ove karizmatične žene i njezin put prema uspjehu.

Posramljena svojim skromnim počecima u sirotištu, Coco izgara od želje da postane netko i nešto te uči za krojačicu. Tako upozna bogatog Étiennea Balsana, koji je odvodi na svoje raskošno seosko imanje, gdje Coco nadahnjuju prirodne ljepote, ali je počinju mamiti i čari pomodnoga društva.

Coco seli u Pariz, naoružana nesvakidašnjom sposobnošću da stare haljine i šešire pretvori u revolucionarne kreacije, i sa čvrstom odlukom da otvori svoj prvi butik. Njezina potpuna usredotočenost na posao dolazi u pitanje kad se bezglavo zaljubi u Boya Capela, Engleza jednako odlučnog, nekonformistički nastrojenog i poduzetnog kao što je ona. Vole se strastveno i bore očajnički, ali ipak se razilaze kada Boya političke ambicije prisile na brak s drugom, "društveno prihvatljivijom" ženom. Njihova će ljubav pobijediti i ovaj izazov, ali će završiti Boyevom tragičnom smrću u strašnoj automobilskoj nesreći.

Coco slomljeno srce liječi napornim radom i odlučnošću, gradeći nikad prije viđeno modno carstvo. Premda se poslijeratna moda vraća bogatim i stegnutim krojevima, Coco još jednom dokazuje da prave žene više vole glatkoću, jednostavnost i udobnost. Njezina "mala crna haljina" i klasično odijelo nikada neće zastarjeti. 

Komentari (0)

Foto