Mračna tajna (2001)

Skeletons in the Closet (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Nestabilni i paranoični otac mora se uhvatiti ukoštac sa svojim strahovima

 
Režija: Wayne Powers
Scenarij: Donna Powers, Wayne Powers
Uloge: Treat Williams, Linda Hamilton, Jonathan Jackson, Gordon Clapp, Schuyler Fisk

Filmografija

U ovom psihološkom trileru otac (Treat Williams) unatoč svojim roditeljskim nagonima, sumnja da je njegov sin serijski ubojica. Međutim njegova okolina, uključujući i njegovu djevojku nije u to uvjerena, već misle da je riječ o njegovoj paranoji uzrokovanoj potiskivanjem prave istine o uzrocima i povodima tragičnih događaja iz bliske prošlosti pri kojima mu je žena izgorjela u požaru. Odbačen od svoje okoline i proglašen za luđaka on ipak slijedi tragove koji će ga nakon pokušaja trovanja njegove djevojke konačno i odvesti do mračne tajne i serijskog ubojice...

Nakon smrti supruge stradale u požaru, samohrani notac, Will Reed (Treat Willimas) i njegov sin tinejdžer Seth (Jonathan Jackson) imaju sve lošiju komunikaciju i skoro nikakav odnos. Konflikti su sve češći i sežu dalje od uobičajenih problema s kojima se roditelji susreću kada im djeca zakorače u pubertet. Seth se povlači u sebe, a Will se baš i ne trudi doprijeti do njega. Sethovi problemi s drogom i alkoholom rezultiraju sukobom s djevojkom Robin (Schuyler Fisk), a udvaranje tatinoj kolegici Tini (Linda Hamilton) ne prođe neopaženo. No to nije ništa u usporedbi s onim što slijedi. U gradu je serijski ubojica počinio niz ubojstava, a dokazi koje Will pronalazi upućuju na Setha. Will se pita gubi li on razum ili je njegov sin doista kriv?

Odličan psihološki triler “Mračna tajna” otvara mnoštvo pitanja: Je li sin serijski ubojica? Je li otac ubio svoju suprugu i zlostavljao sina? Tko ubija nevine tinejdžere? Odgovore ćemo s nestrpljenjem iščekivati sve do samog završetka filma. Treat Williams, kojeg smo dobro upoznali u popularnoj seriji “Everwood”, odlično portretira oca. Ulogu problematičnog sina preuzeo je Jonathan Jackson, a onu Tine, Linda Hamilton koju znamo kao Sarah Connor iz “Terminatora”, dok se u roli Setove djevojke našla Schuyler Fisk, kći veliki holivudske zvijezde Sissy Spacek.


Komentari (0)

Foto