Najljepša je zemlja moja (2012)

My Beautiful Country (Aka. Die Brücke am Ibar) (Originalni naziv)

drama

Dirljiva ljubavna priča odvija se ratnom okruženju

 
Režija: Michaela Kezele
Scenarij: Momcilo Mrdakovic, Michaela Kezele
Uloge: Zrinka Cvitešić, Misel Matičević, Andrija Nikčević, Ana Marković

Filmografija

Za vrijeme rata na Kosovu mlada srpska udovica Danica zaljubi se u kosovsko-albanskog vojnika Ramiza koji ranjen u bitki potraži utočište u njezinu domu. No njihovoj krhkoj sreći zaprijeti Daničina ljubomorna susjeda Jelena...

Rat na Kosovu, 1999. Albanci se bore protiv Srba, a Srbi protiv Albanaca. Susjedi su postali neprijatelji. Prijatelji se međusobno ubijaju. Mlada Srpkinja Danica živi sa svoja dva sina, Danilom i Vladom, u srpsko-albanskom selu na rijeci Ibar. Njezin muž ubijen je u sukobu, a ona je u koroti.

Kada Ramiz, ozbiljno ranjen kosovsko-albanski vojnik, potraži utočište u njezinu domu, prisiljena je donijeti odluku: predati ga srpskoj paravojsci ili mu pokušati spasiti život. Danica i Ramiz doslovce su susjedi jer je on živio na albanskoj obali rijeke blizu bolnice gdje je ona rodila. Sada su neprijatelji. Pomažući mu, ona ugrožava svoj život i živote svoje djece.

Zaljube se, ali njihovoj krhkoj sreći zaprijeti Daničina ljubomorna susjeda Jelena. Danica polako uviđa da nikako ne može izbjeći posljedice rata.


Komentari (0)

Foto