Blaga rana (2003)

LES PETITES COUPURES (Originalni naziv)

drama

Dvije slučajne prolaznice na ulici kroz razgovor spoznaju da dijele istog muškarca

 
Režija: Pascal Bonitzer
Scenarij: Pascal Bonitzer, Emmanuel Salinger
Uloge: Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Pascale Bussieres, Ludivine Sagnier, ...

Filmografija

Redatelj filma Pascal Bonitzer (inače i poznati scenarist i glumac) prvotno je htio snimiti kriminalistički film. Surađujući sa scenaristom Emmanuelom Salingerom, krenuo je u potpuno drugom smjeru: rezultat je bila originalna psihološka drama vrlo neobičnih, osebujnih ženskih likova čije se sudbine sasvim slučajno isprepletu preko nesređenoga života glavnoga muškog lika...

Jednoga se dana dvije žene slučajno sretnu na jednoj pariškoj ulici - tridesetogodišnja Gaëlle i adolescentica Nathalie (L. Sagnier), i spontano počnu razgovarati. Ispostavi se da je prva Brunina (D. Auteuil) supruga, a on je vara upravo s Nathalie, znatno mlađom od njega.

Naime, on je dugogodišnji novinar komunističkih uvjerenja, no koji se u zadnje vrijeme sve više koleba glede svojih političkih stavova i zamoren je vječito lažnim prijateljstvima i podrškama svojih tobožnjih istomišljenka.

Na poziv svojega ujaka (J. Yanne), mjesnog kandidata za gradonačelnika, Bruno ga odlazi posjetiti s ljubavnicom u Grenoble, no put će ga nanijeti na dvije neobične, no zavodljive žene.

 


Komentari (0)

Foto