Iluzionist (2006)

THE ILLUSIONIST (Originalni naziv)

triler drama romantika

Granice stvarnosti i iluzije više ne postoje

 
Režija: Neil Burger
Scenarij: Neil Burger
Uloge: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell

Filmografija

U svijetu gdje ništa nije onakvim kakvim se čini, iluzionist i policijski inspektor sučeljavaju se tamo gdje stvarnost završava, a magija počinje.

Eisenheim (Edward Norton) se rodio kao sin stolara u Austro-Ugarskoj. Jednog dana susreće putujućeg mađioničara kraj ceste. Nakon što mu mađioničar pokaže par trikova, i on i stablo pod kojim je sjedio nestanu. Eisenheim ubrzo postaje opsjednut iluzijama. Također se zaljubi u Sophie (Jessica Biel), koja ja nažalost izvan njegovog dosega jer je ona član plemenite obitelji Von Teschen.
Ta razlika u staležu ih ne spriječava da se potajno nalaze u tajnom skrovištu u šumi. Eisenheim planira otputovati u Kinu, gdje misli izučiti sve tajne magije. Sophie obećava da će poći s njim. No, na sam dan putovanja, policija dolazi po Sophie te ju odvode od Eisenheima. Eisenheim napušta selo te putuje svijetom, gdje usavršava svoje znanje magije.
Petnaest godina kasnije on se vraća kao veliki iluzionist, te na jednoj od svojih predstava ponovo susreće Sophie, no ona je zaručena za Princa Leopolda (Rufus Sewell). Nakon sudbonosnog susreta, Sophie i Eisenheim ponovo osjete onaj stari plamen, no okrutni Princ čini sve da bi uništio Eisenheima.

Komentari (8)

Foto