Murphy Brown (1988)

Murphy Brown (Originalni naziv)

komedija

Zgode i nezgode stroge televizijske novinarke Murphy Brown i njezinih prijatelja i kolega

 
Režija:
Scenarij: Diane English
Uloge: Candice Bergen, Grant Shaud, Robert Pastorelli, Faith Ford, ...

Filmografija

Kultna humoristična serija osvojila je preko 40 nagrada od kojih se izdvajaju 19 Primetime Emmyja i 3 Zlatna globusa (dvaput za Candice Bergen, jednom za najbolju humorističnu seriju).

Glavna zvijezda serije je Murphy Brown (Candice Bergen), istraživačka novinarka i TV voditeljica televizijske emisije FYI. Stalno društvo rade joj TV veteran, voditelj Jim Dial (Charles Kimbrough), neurotični TV reporter Frank Fontana (Joe Regalbuto) koji je ujedno i Murphyjin najbolji prijatelj, ali i konkurent, smotana novinarka i bivša Miss Corky Sherwood (Faith Ford) i mladi producent Miles Silverberg (Grant Shaud). Ekipa se često znala družiti i u kafiću čiji je vlasnik Phil (Pat Corley).

KONTROVERZE UZ SERIJU

Kao i većina humorističnih serije prije i poslije, i ova je služila kao medij kojim se publika upoznala na aktualne društvene probleme.

Takva tema počela se spominjati već od prve epizode kad smo saznali da je glavna junakinja bivša alkoholičarka, a najkontroverznija je bila odluka da će Murphy Brown sama odgajati dijete. Koliko je to šokiralo javnosti govori i podatak da je 1992. američki potpredsjednik Dan Quayle izjavio da Murphy kao samohrana majka daje loš primjer američkoj javnosti jer djeca trebaju i očeve. No, njegova izjava je dočekana s podmijehom,a Candice Bergen mu je čak i zahvalila kad je te sezone primila Emmy za najbolju ulogu u humorističnoj seriji. Kasnije kontroverze bile su u posljednjoj sezoni kada je Muprhy Brown oboljela od raka dojke i počela konzumirati marihuanu u medicinske svrhe kako bi se borila od štetnih posljedica kemoterapije.

 

 


Komentari (1)

Foto