Vampir u Brooklynu (1995)

Vampire in Brooklyn (Originalni naziv)

komedija horror

Jedini preživjeli od cijele rase karipskih vampira dolazi u Brooklyn obnoviti svoju vrstu

 
Režija: Wes Craven
Scenarij: Eddie Murphy, Vernon Lynch
Uloge: Eddie Murphy, Angela Bassett, Allen Payne, Kadeem Hardison

Filmografija

Spojivši dvije različite vrste žanrovskog b-filma, horor o vampirima i blaxploitation naslov, legendarni Wes Craven je u "Vampiru iz Brooklyna" ponovno iskazao svoju opsesiju zastrašivanjem, ali i nasmijavanjem. Najbolje od svega jest to što Craven nikada ne pristaje na kompromise - ili se smijemo do suza, ili oči od straha prekrivamo dlanovima. Da nas Eddie Murphy može zabaviti kao malo tko drugi znali smo odavno, ali u ovom je filmu pokazao i kako je vješt u svirepom izdanju.

Napušteni se brod nasuče u brodogradilištu u Brooklynu te se nakon provjere otkrije da je brod prepun leševa. U međuvremenu Julius, nećak inspektora koji je otkrio brod, doživi susret s mafijašima. Spašava ga tajanstveni gospodin s neobičnim naglaskom, vampir Maximillian (Eddie Murphy), koji ga ugrize i pretvori u svog slugu.
Maximillian je posljednji vampir s Kariba koji je došao u New York u potrazi za ženom koja će produžiti njegovu vrstu. Ta žena je dhampir, točnije, kćer vampira i Maximillian je mora pronaći ako želi živjeti duže od sljedećeg punog mjeseca.
Njeno ime je Rita Veder (Angela Bassett), detektivka koja se i dalje bori s smrću mentalno nestabilne majke. Ritu također pogađaju čudne vizije, te se počinje pitati što je zaista istina u zagonetnoj majčinoj prošlosti. Njen partner, detektiv Justice, koji osjeća nešto više prema Riti, misli da ona samo prolazi kroz period žalovanja.
U međuvremenu, Maximilian upotrebljava svoje vampirske sposobnosti kako bi saznao što više o Riti i privukao je u svoju službu.

Komentari (0)

Foto