Tommy Boy (1995)

Tommy Boy (Originalni naziv)

komedija

Nesposobni i nezreli nasljednik tvornice autodijelova mora spasiti obiteljski posao

 
Režija: Peter Segal
Scenarij: Bonnie Turner, Terry Turner
Uloge: Chris Farley, David Spade, Brian Dennehy, Bo Derek, Dan Aykroyd

Filmografija

Ovaj film smatra se vrhuncem karijere pokojnog komičara Chrisa Farleya u kojoj glumi lika kao stvorenog za sebe. Sjajan glumački par - Davida Spadea i Chrisa Farleya - prekinula je Farleyeva iznenadna smrt 1997. U ulozi Tommyjeva glavnog konkurenta na tržištu pojavljuje se glumac Dan Aykroyd kao lik Ray Zalinsky koji će učiniti sve da uništi ljutog rivala.

Nesposobni i nezreli nasljednik tvornice autodijelova mora nakon očeve smrti spasiti obiteljski posao i suočiti se s konkurencijom.

Tommy Callahan (Chris Farley) usporen je i nespretan momak koji je nakon sedam godina studiranja jedva završio fakultet. Njegov otac Big Tom Callahan (Brian Dennehy) vlasnik je tvornice autodijelova. Kada Tommy dođe kući, čeka ga radno mjesto u tvornici, ali otac ubrzo umire od srčanog udara. Situaciju dodatno zakomplicira očeva buduća maćeha Beverly (Bo Derek). Tvornica je pred raspadom, a Tommy uz pomoć očeve desne ruke Richarda (David Spade), kao tutora, kreće na put da bi uvjerio mnogobrojne mušterije kako je kompanija i dalje u sigurnim rukama. Početak je to puta prepunog netrpeljivosti, međutim, zajednički interesi prevladat će početne nesuglasice, a u filmu ne manjka ni mnogo komičnih situacija pa će se gledatelji do kraja nestrpljivo pitati: Hoće li Tommy spasiti tvornicu ili ne?


Komentari (2)

Foto