Imaš petlju? (2007)

The Bucket List (Originalni naziv)

komedija drama

Na samom kraju života njih dvojica odlaze na putovanje koje će im otvoriti oči i srca

 
Režija: Rob Reiner
Scenarij: Justin Zackham
Uloge: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes

Filmografija

Jack Nicholson i Morgan Freeman u ulogama pacijenata, kojima je dijagnosticiran rak. Unatoč smrti koja im se približava, njih dvojica se upute na put oko svijeta s namjerom ostvarenja svega onog za što do sad nisu imali vremena.

Mehaničar Carter Chambers (Morgan Freeman) i milijarder Edward Cole (Jack Nicholson) po prvi put se susreću u bolnici nakon što im je oboma dijagnosticiran rak. Dok prolaze kroz različite tretmane, njih dvojica postaju dobri prijatelji.
Carter je briljanti povjesničar i obiteljski čovjek koji je oduvijek želio postati profesor povijesti ali nije uspio, jer kako kaže, u mladosti je bio bez para, krive boje kože te s djetetom na putu. Cole je ekscentrični usamljenik, čovjek koji se četiri puta razvodio te mu ništa ne predstavlja veće zadovoljstvo nego mučenje vlastitog asistenta Matthewa (Sean Hayes), kojeg on zove Thomas.
Uskoro obojica saznaju da imaju manje od godinu dana života, pa Carter počinje sastavljali listu stvari koji bi želio napraviti prije nego što umre. Iako nije ozbiljno razmišljao o tome, nakon nagovaranja od strane Colea koji obeća da će on platiti za sve, Carter dovrši listu. Par kreće na putovanje oko svijeta, upuštajući se na sve od utrke automobilima do skakanja padobranom i penjanja piramidama. Dodajući i brišući nove stvari na listu, njih dvojica se počnu baviti teškim pitanjima i još težim odgovorima koji muče sve nas.

Komentari (9)

Foto