Rec (2007)

REC (Originalni naziv)

horror

Televizijska ekipa istražuje neobičan slučaj u zgradi iz koje više nema izlaza

 
Režija: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Scenarij: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Uloge: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge-Yamam Serrano, Carlos Lasarte, ...

Filmografija

Publika je film nagradila na mnogim festivalima (Fantasporto, Fantasia Film Festival, Amsterdamski festival fantastike, Internacionalni festival fantastike u Bruxellesu).

Novinarka Angela i snimatelj Pablo rade reportažu o vatrogascima. Na ne odviše alarmantnu dojavu kreću s njima na mjesto nesreće u stambenu zgradu jer se iz jednog od stanova čuju užasni krici. Vlasnica je starija gospođa koju pronalaze u krvavim dronjcima i situacija upućuje na nesvakidašnji histeričan napad. No, ubrzo po ulasku u zgradu i ekipa i vatrogasci nađu se zaključani zajedno sa svim stanarima, a vojna policija stavlja ih u karantenu bez mogućnosti izlaska...

Horor je snimljen kamerom iz ruke čime se stječe dojam dokumentarnosti i zbiljskih događaja. Film je uveliko inspiriran The Blair Witch Projectom, a poseban je jer nakon ležernog početka postaje vrtlog užasa i horora. 

Iznimno popularni španjolski horor inspirirao je Johna Ericka Dowdlea koji je snimio manje uspješnu američku verziju Karantena s Jennifer Carpenter u glavnoj ulozi (Debra Morgan iz serije Dexter).

 


Komentari (0)

Foto