Jagodići (2012)

Jagodići (Originalni naziv)

triler drama

Nastavak kronike o banatskim grofovima

 
Režija: Miroslav Lekić
Scenarij: Đorđe Milosavljević
Uloge: Dragan Nikolić, Gordan Kičić, Dejan Lutkić, Ivan Bosiljčić, ...

Filmografija

Za razliku od serije "Sva ta ravnica", koja je inspirirana istinitim događajima opisanim u knjizi Nenada Čanka "Kao i sva ravnica", serija "Jagodići" je plod kreacije scenarista Đorđa Milosavljevića na istu temu, s likovima koje smo već upoznali iz "Ravnice".

Na kaštelu Jagodića mnogo toga se izmijenilo. Lajko Zobar se teško navikava na ulogu koju mu je sudbina namijenila, da bude jedan od onih koje je do jučer mrzio - gospodin Lajko Jagodić, vanbračni sin grofa Milana, i polubrat Jovana i Branka. Ni njegovoj braći nije lako. Teško doživljavaju promjene koje su se dogodile.
Branko Jagodić, umjetnička duša porodice, shvaća da ga boravak u Francuskoj nije promijenio. Ostao je isti kakav je i bio kada je napuštao kaštel prije četiri godine. Prosječan slikar, infantilan i nesiguran u sebe, ali još uvijek privlačan ženama, neodoljiv kao zavodnik i ženskaroš. Nije se promijenio, samo je nekoliko godina stariji, ali i umorniji od svega. Povratak na kaštel je kraj njegovim lutanjima i potragama za smislom života, novi početak i nova nada...
Stariji brat Jovan se zatvara u svijet mračnih soba kaštela. Od poslovnog čovjeka koji svakog trenutka zna šta treba činiti, pretvorio se u autističnog čudaka nezainteresiranog za svijet oko sebe, progonjen sjećanjima na izgubljenu ljubav.
Grof Milan se oporavlja od moždanog udara u Slankamenu ne sluteći što se događa na imanju. A onda se stvari počnu događati. Niz nerazjašnjenih ubojstava budi uspavane duhove prošlosti dovodeći ponovo u iskušenje opstanak loze Jagodića.

Komentari (0)

Foto