Odmazda (1998)

RECOIL (Originalni naziv)

akcija

Detektiv kreće u surovi osvetnički pohod kad mu mafija iz osvete ubije suprugu i djecu

 
Režija: Art Camacho
Scenarij: Art Camacho, Richard Preston Jr.
Uloge: Gary Daniels, Gregory McKinney, Thomas Kopache, Billy Maddox, ...

Filmografija

"Odmazda" je akcijski film zanimljiv prije svega zbog susreta dviju akcijskih veličina: Arta Camachoa i Garyja Danielsa. Camacho je započeo karijeru kao glumac, no svojim se znanjem uskoro probio do pozicije koreografa borilačkih vještina, a kasnije i do mjesta redatelja/producenta tvrtke PM Entertainment. S druge strane imamo Garyja Danielsa ('Reptilicant', 'Pocket Ninjas'), stvarnog i nepobijeđenog šampiona u kick-boxu (WKBA federacija), čija je šarmantna vanjština, te posebice atraktivan izgled, odlična garancija za uspjeh u žanru akcijskog filma.

U neprekidnom ratu policijskih snaga s organiziranim kriminalom, krvavi vrhunac dostignut je ubojstvom sina jednog od mafijaških lordova. Nepisani zakon ulice donosi novu eskalaciju nasilja kad mafija u osveti ubije suprugu i djecu predanog detektiva, Raya Morgana (Gary Daniels). Razjareni policajac ne čeka ni trenutka i kreće na surovi osvetnički pohod, koji neće završiti sve dok cijela organizacija ne bude izbrisana s lica Zemlje.

Art Camacho je u ‘Odmazdi’ još jednom potvrdio svoju svestranost, izdigavši se iznad većine zaboravljivih niskobudžetnih naslova. Ovaj se akcijski naslov može pohvaliti i jednom od najdužih potjera autom u povijesti nezavisnog filma. Kao još jednu zanimljivost treba navesti da je prvi dio filma iznimno dramski uspio, tako da su akcijske scene napetije nego inače te zanatski dovedene do savršenstva.


Komentari (0)

Foto