Operacija Stormbreaker (2006)

Alex Rider: Operation Stormbreaker (Originalni naziv)

akcija avantura povijesni

Mladić nakon smrti ujaka otkriva da mu je ujak bio špijun, te zauzima njegovo mjesto u MI6

 
Režija: Geoffrey Sax
Scenarij: Anthony Horowitz
Uloge: Sarah Bolger, Robbie Coltrane, Stephen Fry, Damian Lewis, Ewan McGregor, ...

Filmografija

Akcijski špijunski film Stormbreaker je tinejdžerski pandan najslavnijem špijunskom serijalu Jamesu Bondu te baš kao i nepobjedivi i neuništivi Bond i Alex savršeno vlada raznim vještinama, posjeduje zadivljujuću špijunsku opremu te uvijek uspijeva naći izlaz iz nemogućih situacija.

Alex Rider (A. Pettyfer) rano je ostao bez roditelja te o njemu brine i odgaja ga ekscentrični stric Ian (E. McGregor). No stric pogine, a Alexa na sprovodu okruže neobični ljudi. Neki od njih mu se predstave kao stričevi kolege bankari. Spletom okolnosti Alex sazna da ljudi na sprovodu nisu bili bankari već tajni agenti, a stric Ian je bio špijun MI6-a te ga je ubio plaćeni ubojica. MI6 želi unovačiti Alexa, a to neće biti nimalo teško jer stric je Alexa već obučio raznim vještinama i znanjima. Ubrzo Alex dobiva fantastičnu špijunsku opremu, ali i prvi tajni zadatak...

Scenarij za film prema vlastitom romanu potpisuje Anthony Horowitz, jedan od najplodnijih scenarista današnjice čije smo atraktivne serijale (Umorstva u Midsomeru, Poirot, Ubojstvo u mislima) imali prilike pratiti na HTV-u. U filmu uloge ostvaruje i nekoliko velikih glumačkih imena: Bill Nighy, Mickey Rourke te Ewan McGregor.


Komentari (0)

Foto